Γράμμα στον Αϊ Βασίλη!

Επειδή η Ελλάδα και μακρινή και μικρή χώρα είναι ξεκινώ με μια σύντομη και περιεκτική ενημερωσή σας.

Το γεγονός ότι περνάμε δύσκολα το γνωρίζετε από γράμματα των προηγούμενων χρόνων. Τελευταία όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω…

Καταιγιστικές εξελίξεις συνταράσσουν –για άλλη μια φορά- τα νερά του ελληνικού πολιτικού σκηνικού, το οποίο είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί, σε μια νέα ριζική αναδιάταξη, αποδεκατίζοντας ό,τι απέμεινε, από τις

σαρωτικές δίδυμες εκλογές του 2012.

Τότε όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά .

Κατ' αρχήν είχαμε ως λαός άγνοια για το τι μας περίμενε στη γωνία κι επιπλέον όσο κι αν η πολιτική είχε κατρακυλήσει στα μάτια και τις συνειδήσεις μας, κανείς δεν φανταζόταν, την απόλυτη και πλήρη απαξίωση που θα ακολουθούσε.

Μαζεύαμε απογοήτευση μασούρια ολόκληρα, αισιοδοξώντας ότι μπορεί κάποτε να ξεδιπλωθούν οι κόμποι, να ισιώσουν…

Εμείς στο μέτρημα: τόσα για να πληρώσεις , τόσα για να ζήσεις, τόσα για να ονειρευτείς κι οι κυβερνώντες: τόσοι ψηφίζουν, τόσοι διστάζουν, τόσοι συμφωνούν…

Για Πρόεδρο Δημοκρατίας που δεν έχει αρμοδιότητες. Η σπουδαιότητα της κορνίζας όταν ο πίνακας είναι ιμιτασιόν…

Διότι ακόμα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και δεν πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτομάτως βγαίνουμε από τη βαλτώδη κατάσταση στην οποία κολυμπάμε;

Την ώρα που βουλευτές και πολιτικά στελέχη διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ψήφιση Προέδρου Δημοκρατίας στα μονόστηλα των εφημερίδων περνούν 'ειδησάκια' που καθορίζουν το σήμερα και προδιαγράφουν το αύριο όλων μας:

953,58 ευρώ είναι το μέσο μηνιαίο εισόδημα των συντάξεων γήρατος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και τα πλακάκια της Σταδίου ψάλλουν ήδη τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Οι Έλληνες έμποροι δεν μπορούν πλέον να βγάλουν bank guarantee από τις ελληνικές τράπεζες, διότι δεν είναι αποδεκτά στο εξωτερικό και θα υποχρεωθούν είτε να προπληρώνουν(!) τις όποιες παραγγελίες τους, είτε να συνεργαστούν με ξένα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συρρικνώθηκαν από 10% έως και 50% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία αγγίζουν τα 73,2 δισ και από τον Χριστουγεννιάτικο τζιρο στο λιανεμπόριο χάθηκαν 15 δισ το χρονικό διάστημα 2008-1014.

Στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014 η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση στην κατάταξη εξαγωγών της Ευρωζώνης, ενώ έχει το τρίτο μεγαλύτερο κατά σειρά, εμπορικό έλλειμμα 15,7 δις ευρώ.

Ακόμη και εάν η κυβέρνηση καταφέρει να εκλέξει τον Σταύρο Δήμα, όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι στη συνέχεια, ακολουθεί ένα τεράστιο πακέτο νέων μέτρων λιτότητας, το οποίο θα πρέπει να περάσει, από την βουλή και να εφαρμοστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόϊκας των εκπροσώπων των ξένων δανειστών, για το τρέχον Μνημόνιο.

Με την κατηφόρα βέβαια που έχει πάρει η πολιτική ζωή, τις ημέρες, που θα ακολουθήσουν θα μείνουν στη νεώτερη ιστορία ως στιγμές των συνειδητών προθέσεων και των ηθελημένων σκοπών , για να παραφράσουμε λίγο τον Ενγκελς…- τον γνωρίζετε ελπίζω-

Το παρασκήνιο θα οργιάσει, προκειμένου τα πράγματα να συμμαζευτούν, αν συμμαζευτούν μέχρι την τρίτη ψηφοφορία, οι φωνές θα δυναμώσουν, οι σκιές θα πολλαπλασιαστούν..

Κι όλοι εμείς το υπόλοιπο πληθυσμού αυτής της χώρας θα συνεχίσουμε να μετράμε: τόσα για να πληρώσεις, τόσα για να ζήσεις, τόσα για να ονειρευτείς... κρατώντας την ανάσα μέχρι την επόμενη γωνία, τον επόμενο μήνα ,την επόμενη στιγμή…

Και; Φτάνει αυτό ;

Γι αυτό Αι Βασίλη μου, εμείς για εφέτος δεν θέλουμε να μας φέρεις κάτι… Αντίθετα θέλουμε να μας πάρεις μαζί σου. Ακούμπησέ μας οπουδήποτε σε βολεύει, αρκεί να είναι μακριά από εδώ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Απεγνωσμένοι πολίτες – Ελλάδα, παραμονές του 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα