ΕΛΜΕ Κ-Ι: Παράσταση στην Αθήνα και αιτήματα για τους σεισμόπληκτους μαθητές

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση στην Αθήνα και αιτήματα για τους σεισμόπληκτους μαθητές:

Μπορούμε να κάνουμε τη φωνή της αλήθειας και του δίκιου πανίσχυρη!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με την πρωτοβουλία που πήρε για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα (Βουλή)

προσπάθησε να αναδείξει των προβλήματα των σεισμόπληκτων εργατικών – λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης των μαθητών ένα χρόνο μετά το σεισμό, τα τεράστια θέματα των υποδομών και την ανυπαρξία αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Όλα αυτά, στο έδαφος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση (νέο σχολείο, τράπεζα θεμάτων κλπ), διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μίγμα. Τούτη την κρίσιμη ώρα δεν θα σταθούμε να απαντήσουμε στις απαράδεκτες και ψευδείς επικρίσεις που δεχθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κ. Αλεξόπουλο (περί δήθεν προσωπικών απόψεων που εξέφρασε για την ποσόστωση, για τη θέση του περί αδυναμίας χρηματοδότησης της αντισεισμικής θωράκισης και νέων σχολικών υποδομών κλπ) διότι ό,τι έγινε από μας έγινε από το λαό και τη νεολαία και για το λαό και τη νεολαία, στο φως και όχι στο σκοτάδι. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο στην απάντηση των μαθητών του 15μελούς ΓΕΛ Ληξουρίου. Η πάλη μας για μια άλλη πολιτική, κόντρα στις προτεραιότητες του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Είναι φανερό ότι βλέπουμε πολύ διαφορετικά τις έννοιες της «ηθικής» και της «ανηθικότητας» σε σχέση με τους επικριτές μας.

Άμεσα ο λόγος πρέπει να δοθεί ακόμη περισσότερο στη συμμαχία των εκπαιδευτικών με τους γονείς και τους μαθητές αλλά και με το ταξικό εργατικό κίνημα ευρύτερα. Να βρεθούν στο προσκήνιο τα αιτήματα ενάντια στο νέο σχολείο και την τράπεζα θεμάτων, για καθολική ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ποσόστωση 0,5% (στη φετινή Γ΄ και Β΄ Λυκείου), για ενδελεχείς αντισεισμικούς ελέγχους και νέα σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, κόντρα στις προτεραιότητες υπέρ του κεφαλαίου και στις κατανομές των δημοσίων επενδύσεων και του ΕΣΠΑ, κόντρα στους προϋπολογισμούς της τοπικής διοίκησης (Δήμος Κεφαλονιάς, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), κόντρα στη γραμμή για μικροεπιδιορθώσεις και «επιστροφή στην πρότερη κατάσταση». Με όρους μαζικού κινήματος, με ενεργοποίηση γενικών συνελεύσεων, με κινητοποιήσεις, να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και να καταδικάσουμε με κάθε τρόπο όσους κάνουν λόγο για «εξομάλυνση», προκειμένου να κλέψουν κι άλλα δικαιώματα από τη φτωχολογιά και τους σεισμόπληκτους και να δώσουν νέο πακτωλό στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η παρέμβαση στην Αθήνα ανέδειξε δυνατότητες. Στο χέρι του λαού μας και ειδικά των μαθητών είναι να γίνει η φωνή της αλήθειας και του δίκιου πανίσχυρη.

Μπορούμε!!!!

Αργοστόλι 23 Δεκέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Βάρσος Δημήτρης

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς ΙθάκηςΕΛΜΕ Κ-Ι
Keywords
Τυχαία Θέματα