Διαφοροποίηση Φορτσάκη για το προσωπικό των πανεπιστημίων

Τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία παρουσίασε σήμερα στη Συγγρού ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης. Ο βουλευτής Επικρατείας και πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών εναντιώθηκε στις κυβερνητικές θέσεις κατάργησης της αριστείας και μίλησε για καθίζηση του εκπαιδευτικού συστήματος εξαιτίας των επιλογών του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά.

«Με την αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά το μόνο που επιτυγχάνεται

είναι ότι περιέρχεται στα χέρια του κόμματος η Παιδεία. Κι αυτό είναι τραγικό. Η παιδεία είναι πολιτικό πρόβλημα πολύ σοβαρότερο από την Οικονομία. Αν δεν μορφωθούν σωστά τα παιδιά μας θα αντιμετωπίζουμε συνεχώς τέτοια οικονομικά αδιέξοδα όπως σήμερα» ανέφερε. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ο καθηγητής όταν ρωτήθηκε από τα parapolitika.gr για την τύχη των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επί των ημερών της ΝΔ ανέφερε πως επανήλθαν στις διοικητικές υπηρεσίες «και πολύ σωστά συνέβη αυτό».

Υπενθύμισε ότι είχε διαφωνήσει με τη διαθεσιμότητα των 2.200 υπαλλήλων αυτής της κατηγορίας λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τόνισε ότι «πολύ σωστά η κυβέρνηση τους επανέφερε αν και έπρεπε να προηγηθεί η αξιολόγηση τους».

Επίσης ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι το προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα τότε δεν επρόκειτο να απολυθεί αλλά να καλύψει διάφορα κενά του δημοσίου τομέα κατόπιν αξιολόγησης. Κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη , συντονίστρια του τομέα Παιδείας, δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεχτεί την άλωση της Παιδείας από μια δήθεν αριστερή νομενκλατούρα κολεγιόπαιδων» .
ΔΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα