Χρυσοχοΐδης: Πολύ γρήγορο ίντερνετ στην Ελλάδα ως το 2020

Για πρόθεση της κυβέρνησης έως το 2020 το Ίντερνετ στην Ελλάδα να «τρέχει» με ταχύτητες μεγαλύτερες των 30Mbps και τουλάχιστον ένα στα δύο νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση στο διαδικτύο με ταχύτητα άνω των 100Mbps έκανε λόγο στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για τους στόχους αυτούς, συμπλήρωσε, οι επενδύσεις θα ξεπεράσουν έως το 2020 τα 2,8 δισ. ευρώ και μπορεί

να ανέλθουν έως και τα 4,3 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επενδύσεων θα προκύψει από τον ιδιωτικό τομέα, με το δημόσιο να εστιάζεται στη δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου ρυθμιστικού και κανονιστικού για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, αλλά και παρέμβαση σε περιοχές όπου η αγορά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.

«Σήμερα η ευρυζωνικότητα, τόσο σε επίπεδο προσφοράς (κάλυψης) όσο και σε επίπεδο ζήτησης (διείσδυσης), γίνεται όρος βιωσιμότητας σε κάθε εξωστρεφή υπηρεσία και παγκόσμια ατμομηχανή της ανάπτυξης» είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

Επίσης επεσήμανε πως η ευρυζωνικότητα στη χώρα μας μειώνει τις ανισότητες καθώς η ταχύτητα των δικτύων μειώνει το πρόβλημα επικοινωνίας και διακίνησης που προκαλείται από το ανάγλυφο της χώρας, με τα διεσπαρμένα νησιά και τους επάλληλους ορεινούς όγκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα