Απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πρωθυπουργό "για να σώσει τη χώρα"

Η αστυνομία της Ποντγκόριτσας κατέθεσε μήνυση εναντίον υπόπτου, ο οποίος κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, επειδή, με σχόλιό του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Βιέστι", απείλησε ότι "θα τον σκοτώσει για να σώσει τη χώρα".

Ο ύποπτος Λούκα Βουκόγιεβιτς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, δημοσίευσε κείμενο με τίτλο: "Μήνυμα προς τους εκπροσώπους της μπουρζουαζίας: Μας ληστέψατε, αλλά δεν θα μας καταδυναστεύσετε".

Στο άρθρο περιλαμβάνεται απάντηση

των "φτωχών" στους εκπροσώπους της μπουρζουαζίας, σε έξι νέους που δημοσίευσαν φωτογραφία, στην οποία κρατούν μπλούζα με προσβλητικό σύνθημα σε βάρος των φτωχών.

Ο 28χρονος Λούκα Βουκόγιεβιτς στο σχόλιό του ανέφερε: "Θα θυσιαστώ. Για το έθνος. Να θυμηθείτε όσα λέω. Θα με γνωρίσετε με το όνομα και το επώνυμό μου. Θα δολοφονήσω τον πρωθυπουργό. Έτσι θα τερματίσω τη ζωή μου, αλλά και τα 20 χρόνια δουλείας. Τουλάχιστον ας κάνω κάτι για τα παιδιά μου, αφού οι εκλογές δεν βοηθούν. Ελπίζω πως κάποιος, μετά το θάνατο, θα αναγείρει μνημείο προς τιμήν μου. Δεν μπορώ άλλο".

Η αστυνομία έλαβε πληροφόρηση για το περιεχόμενο του κειμένου στις 14 Μαΐου και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του συντάκτη του.

"Στην επιχείρηση ταυτοποίησης και εντοπισμού του υπόπτου συμμετείχαν αστυνομικοί του τμήματος για τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Για το γεγονός ενημερώθηκε η κρατική εισαγγελία στην Ποντγκόριτσα, η οποία διαπίστωσε ότι στη συμπεριφορά του Βουκόγιεβιτς υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής πράξης" ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα "Νταν".

Επειδή ο Λούκα Βουκόγιεβιτς χρησιμοποίησε το λογαριασμό του για τη δημοσίευση του σχολίου, αμέσως εντοπίστηκε, και την Παρασκευή οδηγήθηκε στο κέντρο ασφάλειας της Ποντγκόριτσας, όπου ανακρίθηκε και στη συνέχεια η υπόθεση ανατέθηκε στην κρατική εισαγγελία.

Ο Βουκόγιεβιτς κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του πρωθυπουργού και αναμένεται να τού επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης. Αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που δημοσίευσε απειλές ή προσβολές στο διαδίκτυο.


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, στη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχθηκε ότι δημοσίευσε το κείμενο, αλλά χωρίς πρόθεση να απειλήσει κάποιον ή να προχωρήσει στις ενέργειες που αναφέρονται σε αυτό και σημείωσε ότι πρόκειται για μία σειρά σχολίων "που περιγράφουν την πολιτική κατάσταση στο Μαυροβούνιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα