"Απαξιώνουν" τις γυναίκες στο ΠΑΣΟΚ

Με εξαίρεση την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που θεωρεί θετική την οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία του Ευ. Βενιζέλου στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, η εικόνα που έχουν οι «κυρίες» του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς διαφορετική.

Προ ημερών, στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου

έφτασε επιστολή διαμαρτυρίας από την επικεφαλής του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ, Ζ. Δημαδάμα, επειδή στο υπό διαμόρφωση οργανωτικό σχήμα δεν υπήρχε πρόνοια για ισότιμη συμμετοχή του ασθενούς φύλου. Φαίνεται όμως ότι και οι φίλοι του Ευ. Βενιζέλου δεν αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με τον δέοντα σεβασμό, αλλά επιχειρούν να τις «ταπεινώσουν» ή να τις «απαξιώσουν» όταν δεν υποβάλλουν τα σέβη τους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν το πράττουν ορισμένοι ανόητοι και αμόρφωτοι «μουτζαχεντίν» του προέδρου, που κατά καιρούς εμφανίζονται ως «κλακαδόροι» στις ομιλίες του, αλλά σοβαροί άνθρωποι και επιστήμονες, όπως είναι ο γιατρός Χ. Δερβένης, τον οποίο ο Ευ. Βενιζέλος έχει ορίσει αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ «Α. Παπανδρέου».

Ο κ. Δερβένης έγινε ευρύτερα γνωστός στην πολιτική πιάτσα ως ο προσωπικός γιατρός του Ευ. Βενιζέλου που του «έβγαλε» τη σκωληκοειδίτιδα. Αλλοι τον ήξεραν ως μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Μεταρρύθμιση», που στήριξε την κίνηση των «58», μετά το εγχείρημα της «Ελιάς», τώρα την πρωτοβουλία του Σπ. Λυκούδη και αύριο ποιος ξέρει τι άλλο. Τι έκανε ο κ. Δερβένης;

Οταν η «Μεταρρύθμιση» δημοσίευσε προ ημερών την επιστολή παραίτησης της Κ. Διαμαντοπούλου από μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, μπήκε και έγραψε από κάτω το εξής απαξιωτικό σχόλιο: «Την επόμενη φορά να ενημερώσετε το κοινό της “Μεταρρύθμισης” ότι χθες το βράδυ έφαγα. Σύντροφοι της σύνταξης, λίγη σοβαρότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα