Οι (παρα)μονταρισμένες σκέψεις μου

Σοκ και δέος… Τρεις λέξεις, μια ιστορία. Με αγωνία η διεθνής επιστημονική κοινότητα περιμένει να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας, καθώς μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα εμβολίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αναχαιτίσει την επέκταση του ιού Εμπολα. Οπως καταλαβαίνετε, κοσμογονικές αλλαγές

συμβαίνουν γύρω μου και εγώ φαίνεται να κοιτάζω το τοπίο σαν μέσα από τρένο. Η Γιάννα Αγγελοπούλου δηλώνει ότι είναι απέναντι στο «σύστημα» και μου χαλάει τη φαντασίωση, γιατί εκεί που την είχα ν’ ακούει Sinatra νομίζω ότι την είχα παρεξηγήσει και ότι αγαπημένος της συνθέτης είναι ο Ακης Πάνου.

Τη φαντάζομαι ως αντι-συστημική να μερακλώνει με το «Στους 5 δρόμους βρέθηκα», «Μες στου Μιστοκλή το τσαρδί», «Τον έρωτά σου πλήρωσα» και το «Μην κατέβεις στο λιμάνι».
Ταυτόχρονα, μετά τη μεγάλη ανατροπή της στερεοτυπικής εικόνας που είχα για την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η κυρία Ραχήλ Μακρή γλεντάει στο πάρτι της νιόπαντρης Ζωής Κωνσταντοπούλου στο μπαρ «Κoo-Κoo», ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στοιχειώνει την Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς δηλώνει ότι το Μνημόνιο θα το σκίσει όπως οι μάγκες τις γάτες. Και μέσα σε αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό, αλλάζει η ώρα (γίνεται χειμερινή). Κάτι που ποτέ δεν μπόρεσα να θυμηθώ, πότε πάει μπρος και πότε πίσω.

Εχεμύθεια και επιτυχία

Εξαιρετικός ο ιδιοκτήτης του γραφείου που διοχετεύει οικιακούς βοηθούς με βιογραφικό βαρύ σε σπίτια διασήμων. Τον απόλαυσα στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», όπου μας εξήγησε ότι διαθέτει διαπρεπείς «παραμάνες» - «τροφούς» - μαγείρισσες -κηπουρούς - μπάτλερ - μοδίστρες - φροντιστές οικόσιτων ζώων κ.λπ., αποστολή των οποίων είναι -όχι των τετράποδων, αλλά του προσωπικού που διαθέτει το γραφείο- να μη διαρρέει τίποτα από το σπίτι των επιφανών πελατών. Και εκεί που παραλίγο να πιστέψουμε ότι θα θέλαμε να έχουμε λεφτά, όπως πολύ παλιά, για ν’ αφήνουμε το παιδί στην «παρα-μάνα», χωρίς να το μαθαίνει η πεθερά, την ώρα που αλλάξαμε κιλότα μάς αποκάλυψε ότι «η κυρία Μενεγάκη όταν έπεφταν οι τηλεθεάσεις δεν μιλιότανε». Αξιαγάπητε κύριε Adams μου, τέτοια εχεμύθεια δεν την περίμενα. Με κόπο συγκρατηθήκατε να μιλήσετε δημοσίως για τα σλιπ του Ματθαίου ή για το πόσες φορές τη νύχτα πηγαίνει για τσίσα της η Ελένη.
Και τώρα κάτι ακόμα για την Ελενίτσα. Τελικά, επιμένω ότι ο τρόπος που κάνει πασαρέλα στα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να διδάσκεται σε σχολές. Κατηγορία-φαινόμενο, τέλος. Κοντά είκοσι χρόνια στη δουλειά αυτή, για το μόνο που σχολιαζότανε αρνητικά ήταν η αφέλειά της. Η Μενεγάκη του σήμερα μπορεί να σχολιάζεται και αρνητικά για τη διάχυση πληροφοριών που αφορούν την προσωπική της ζωή, αλλά ποτέ, μα ποτέ εγώ δεν θυμάμαι να ξεφτιλίστηκε για τα... νούμερα.

Δεν «εκβιάζουν» το γέλιο
Το πιο διαχρονικό, πετυχημένο τηλεοπτικό ζευγάρι τα τελευταία 20 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση είναι ο Φώτης και η Μαρία live. Οι άνθρωποι που τους παρακολουθείς και δεν «εκβιάζουν» το γέλιο... Προκύπτει αυθόρμητα. Οι παρουσιαστές που καθιέρωσαν τα παιχνίδια, υιοθέτησαν τις φάρσες, πάλεψαν με αξιοπρέπεια με τον ανταγωνισμό και δεν ξεφτιλίστηκαν ποτέ on camera. Και τώρα, αναγνωστάρια μου, μία πρότασή μου για το νέο στυλ την τηλεόραση. Προτείνω για μέγα χορηγό των καναλιών ανατομικά τσόκαρα. Το ορθάδικο στα κανάλια συνεχίζεται, με παρουσιαστές και παρουσιάστριες να έχουν τον «ακάθιστο».


Χωρισμός μετά τη συνάντηση

Και ενώ παρακολουθούσαν όλοι όσοι βλέπανε την τούμπα της Αλέκας Καμηλά στο πλατό, μόλις αναφέρθηκαν στα γενέθλια του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κατερίνα είπε ότι κάποτε τον είχε δει στο αεροπλάνο ταξιδεύοντας για Κρήτη και... μετά από δύο μέρες χώρισε. Δεν θέλω να σας αγχώσω, αλλά γύρευε τι θα μας εύρει όλους εμάς που τον είδαμε να σβήνει το κεράκι των γενεθλίων του... Μόνο ο Ψινάκης θα γλυτώσει, γιατί φοράει παντού και πάντα μαύρα γυαλιά.
Και τώρα, φίλοι μου, ήρθε η ώρα για την ατάκα της εβδομάδας. Αυτή ανήκει στη Φωτεινή Πιπιλή. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά και που μεταδόθηκε την προηγούμενη Κυριακή από τον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, σε ερώτηση για το «τι πρέπει να γίνει για να μπορέσει η Ν.Δ. να κερδίσει τους ψηφοφόρους που έχασε» απάντησε με τον μοναδικό, αιρετικό - προκλητικό - κυνικό, αλλά πέρα για πέρα αληθινό, λόγο της: «Να φύγουν τα σούργελα, κύριε Κουβαρά».

Φλερτάρει με τα «Παρατράγουδα»

Το «Annita.gr» τι ακριβώς θέλει φέτος να μας πει; Στην αρχή της σεζόν είχαμε καταλάβει όλοι ότι η Αννίτα θα αποχαιρετούσε τα «Παρατράγουδά της» και θα πρότεινε κάτι διαφορετικό από όσα μας είχε συνηθίσει. Οι πρώτες εκπομπές μού άρεσαν, όπως και οι συνεργάτες που κάθονται στις άβολες καρέκλες. Ακαριαία, μετά την προβολή των δύο πρώτων εκπομπών, όχι μόνο δεν επέμεινε σε σταδιακές αλλαγές -καθώς η αλλαγή ποτέ δεν μπορεί να προκύψει ακαριαία, ακαριαία προκύπτει το… εγκεφαλικό-, αλλά την είδα να ξαναφλερτάρει με τα «Παρατράγουδα», τα οποία όμως μας τα στερεί στην καθαρόαιμη μορφή τους. Την τελευταία Κυριακή μιλούσανε περισσότερο από 90 λεπτά για την εξάρτηση από το Διαδίκτυο. Βαρέθηκα. Λοιπόν, για να ξαναβρεί η Αννίτα το κοινό της, πρέπει να αποφασίσουν:

α) Τι εκπομπή θέλουν να κάνουν και

β) Τι ρόλο ακριβώς θέλουν να παίξουν οι δημοσιογράφοι που κάθονται στα σκαμπό. Και για σήμερα, αναγνωστάρια μου, τελειώνω με το νέο «χτύπημα» του Βασίλη Τσατσάνη.

Την εβδομάδα που πέρασε, πήγε στην Κόρινθο και, φυσικά, κάθησε απέναντι από τη μάνα του ανθρώπου που αγαπάει πολύ ο κόσμος. Τη μαμά του Μάρκου Σεφερλή. Η κυρία Σεφερλή, έτσι όπως καθόταν στην αυλή του σπιτιού της, ανάμεσα στις γλάστρες της, με το γιορτινό της φουστάνι, χτενισμένη «μαμαδίσια», μίλησε όπως κάθε μέση μάνα γιου θα μιλούσε. Στο σημείο που υποκλίθηκα στη μαμά Μάρκου ήταν όταν, απευθυνόμενη στον Πέτρο Κωστόπουλο, δήλωσε ότι ο Μάρκος της ποτέ δεν αγόρασε περούκα από λαϊκή αγορά και ότι οι περούκες που χρησιμοποιεί είναι πα-νά-κρι-βες!


îΟ Παύλος Σταματόπουλος ανακοινώνει από την εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» ότι, σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες την ώρα του σεξ απαντάνε στο κινητό τους. Καλεσμένη στο πλατό η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου (θεατρολόγος - πλουσία), της οποίας το πρόσωπο μοιάζει κρυμμένο πίσω από τρέσες. «Α! Εγώ, Παύλο μου, το σηκώνω μόνο όταν είναι ο άντρας μου» … Ακόμη και ο δοκιμασμένος σε «σκληρές τηλεοπτικές στιγμές» Παύλος Σταματόπουλος παγώνει… μαζί και τα δέντρα στον κήπο του σκηνικού … Περνάνε κάποια βασανιστικά δευτερόλεπτα, και η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου συμπληρώνει … «θεωρητικά το είπα…». Μετά ξαναγυρίσαμε στις εργασίες μας.

îΗ Σάσα Σταμάτη (θεσμός ευγένειας και κομψότητας) αποκάλυψε ότι η Τζένη Μπαλατσινού, όπως συζητιέται στην κοσμική Αθήνα, έχει δεσμό με ισχυρό επιχειρηματία. Αυτή την κοσμική Αθήνα να τη βάλουμε σε ένα μουσείο να την κοιτάμε, παιδιά.

Keywords
σκεψεις, διεθνές νομισματικό ταμείο, αλλαγη ωρας 2013, σασα σταματη, σοκ, τσιπρας, συριζα, ακης, λαφαζάνης, μνημονιο, ελενη μενεγακη, adams, σλιπ, live, camera, στυλ, κρητη, παραπολιτικα, γιου, αθηνα, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, μνημονιο 2, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, παραπολιτικα, ελενη, δουλεια, εγκεφαλικο, μεγα, παιχνιδια, σχολες, τηλεοραση, ψινακης, ωρα, αγορα, αγωνια, αεροπλανο, αιρετικο, ακης, αξιοπρεπεια, γατες, γελιο, γινει, γιου, γυαλια, γλαστρες, δεντρα, διεθνές νομισματικό ταμείο, διαδικτυο, ειπε, εβδομαδα, ερευνα, εχεμυθεια, ζωη, ζωης, ζωων, εικοσι, κινητο, κυριε, κυρια, λαφαζάνης, λεφτα, λογο, μαμα, μενεγακη, μορφη, μαρια, νυχτα, παντα, παιδι, παιδια, πεθερα, ραχηλ, ρολο, σεζον, σλιπ, σπιτι, σπιτια, στυλ, τζενη μπαλατσινου, τρενο, φαρσες, φυσικα, adams, ανηκει, αυλη, εξαρτηση, εκπομπες, φιλοι, camera, κηπο, κυριακη, λεξεις, μοιαζει, παυλος, τουμπα, θελω να, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα