Άνθρωπος του Στουρνάρα στην "καρδιά" του Μεγάρου Μαξίμου

Μπορεί ο Γιάννης Στουρνάρας να έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών εδώ και αρκετούς μήνες και να έχει αναδειχθεί κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, ωστόσο αρκετοί από τους συνεργάτες του παραμένουν σε σημαντικά κυβερνητικά πόστα, τόσο εντός του μεγάρου επί της Νίκης όσο και εκτός –γεγονός που αποδεικνύει ότι τα «πουλέν» του άφησαν καλές εντυπώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία

εδώ και λίγο καιρό συγκαταλέγεται στο στελεχικό δυναμικό του πρωθυπουργικού επιτελείου. Οπως φαίνεται σε επίσημο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, η μέχρι πρότινος στενή συνεργάτις του κ. Στουρνάρα ανέλαβε καθήκοντα ειδικής συμβούλου στο οικονομικό γραφείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο πρωθυπουργικό επιτελείο, η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Αυτό γιατί η κ. Παπακωνσταντίνου είχε διακριθεί για την αποτελεσματικότητά της κατά τη θητεία της στο πλευρό του πρώην «τσάρου» της οικονομίας, έχοντας συμμετάσχει το προηγούμενο διάστημα σε όλες τις συσκέψεις με τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά και στις προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας τις ελληνικές θέσεις έναντι των δανειστών.
Σημειώνεται ότι η ίδια διαθέτει εμπειρία στα χρηματοοικονομικά ζητήματα από την εποχή που υπηρετούσε στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπία στις Βρυξέλλες, ενώ είχε περάσει και από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχοντας την ευθύνη, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, των περικοπών στο Δημόσιο και της εφαρμογής τους.

«Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τις ικανότητές της και την προσφορά της και την κάλεσε να αναλάβει ενεργό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενισχύοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη δύσκολη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα», αναφέρει καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, θυμίζοντας ότι η κ. Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία από το 2012 ως γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής. Τότε ήταν που είχε γίνει διάσημη στο πανελλήνιο όταν δημοσιοποιήθηκε η λιποθυμία της μπροστά στον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Είχε λιποθυμήσει λόγω της έντασης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που είχαν διαρκέσει πάνω από δέκα ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα