Ανδρέας Λοβέρδος: "Τέλος στα ευτράπελα των παρελάσεων" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαδηλώσεις για τα αιτήματα μας καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πριν ή μετά από μια εθνική εορτή» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων για μια συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα και τα συνδικάτα

ώστε να μην παρατηρούνται ευτράπελα σε εκδηλώσεις όπως οι εθνικές επέτειοι, ενώ υπογράμμισε ότι «τις επόμενες ημέρες θα έχει βολιδοσκοπήσει για το θέμα την ΟΛΜΕ και την Διδασκαλική Ομοσπονδία».

Για το θέμα της απουσίας του από την χθεσινή δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για παρεξήγηση, τονίζοντας ότι «η ΕΔΕ θα δείξει ποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους», ενώ απέδωσε ευθύνες στην γραμματεία της κυβέρνησης λέγοντας πως στο υπουργείο ουδέποτε έφτασε σχετικό έγγραφο.

«Έγινε μια παρεξήγηση. Δεν υπήρχε στο πρόγραμμά μου ότι έπρεπε να παραβρεθώ στην δοξολογία. Εκπροσωπούσα την κυβέρνηση και υπέθεσα από την στιγμή που δεν υπήρχε στο πρόγραμμά μου ότι κάποιος άλλος υπουργός θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση. Είναι κάποιο λάθος που έκανε κάποιος υπάλληλος. Αυτό θα δούμε και θα αποδοθούν ευθύνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως προωθεί ρύθμιση ώστε να περικοπούν μαθήματα στο Δημοτικό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για λιγότερα μαθήματα στο σπίτι και περισσότερη δουλειά στο σχολείο, ενώ σημείωσε πως δεν θα αγγίξει το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς έγιναν πρόσφατα αλλαγές που πρέπει να δοκιμαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα