Θανάσης Νακάσης: "Στην Αμφίπολη υπάρχουν και άλλοι τάφοι" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Ο τάφος στην Αμφίπολη δεν θα μας δώσει κάτι περισσότερο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Θανάσης Νακάσης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Αρχιτέκτων Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Ο κ. Νακάσης σημείωσε επίσης ότι «ο τάφος δεν είναι καμαροσκεπαστός και έως εκ τούτου δεν υπάρχει υπόγειο …», ενώ χαρακτήρισε το μνημείο ως «έναν τυπικό μακεδονικό τάφο σε ότι αφορά το μωσαϊκό και τον νεκρικό θάλαμο». Για τις Καρυάτιδες και τις σφίγγες είπε ότι «θα μπορούσαν

να είχαν γίνει σε κάποια ανακαίνιση του τάφου». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ωστόσο ο τάφος να έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μια ταφές στην αρχαιότητα.

«Αν δεν βρεθεί μια επιγραφή ίσως δεν μάθουμε ποτέ για ποιον φτιάχτηκε το μνημείο σημειώνοντας ότι ο τάφος πρέπει να έχει σχέση με κάποιον που έζησε και μεγάλωσε στην Αμφίπολη.

Τέλος, είπε πως "αν ψάξουμε στον τύμβο Καστά ίσως βρεθούν και άλλοι τάφοι…μεγαλύτεροι και ίσως ο Λέων να συνδέεται με κάποιο άλλο μνημείο της Αμφίπολης".

Keywords
Τυχαία Θέματα