Αναστόπουλος: "Οι παίκτες που είναι σε καλή μέρα θα κρίνουν το ντέρμπι"

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, λίγο πριν απ’ το μεγάλο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά:

Για την ψυχολογία των ντέρμπι: «Δεν φτάνει μονάχα η καλή ψυχολογία, πρέπει κιόλας να παίξεις. Σ’ αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δώσεις το κάτι παραπάνω, για να μπορέσεις να το κερδίσεις. Δε μετράει απόλυτα ούτε η φόρμα, ούτε σε τι ψυχολογική

κατάσταση φτάνουν οι ομάδες στον αγώνα. Έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα του περσινού ντέρμπι, όπου ο Ολυμπιακός υπερτερούσε σε ετοιμότητα και ψυχολογία και θυμάστε πώς εξελίχθηκε… Δεν είναι η ψυχολογία ο καθοριστικός παράγοντας».

Για την προετοιμασία των παικτών πριν από τέτοια ματς: «Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τις δύο ομάδες και όλοι ασχολούνται με αυτό. Προσωπικά, δεν έκανα κάτι ξεχωριστό ως ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμαζόμουν, είτε αγωνιζόμασταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, είτε απέναντι στην Παναχαϊκή. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι όλοι προσπαθούσαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να νικήσουμε. Απ’ τους ένδεκα που παίζουν, στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν αρκεί να αγωνιστούν καλά οι επτά. Πρέπει τουλάχιστον δέκα να έχουν απόδοση από πολύ καλή έως άριστη… Την πίεση του κόσμου ο παίκτης πρέπει να την αφομοιώνει στο πετσί του. Το «πρέπει» συχνά κάνει όλη τη ζημιά και δεν επιτρέπει στον ποδοσφαιριστή να σκέφτεται καθαρά και να παίζει ελεύθερα».

Για την τακτική προσέγγιση του ντέρμπι και τους πρωταγωνιστές: «Οπωσδήποτε το περσινό ματς πρέπει να είναι οδηγός και για τους δύο. Θα είναι, όμως, διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι καλύτερος, αλλά το ντέρμπι θα κριθεί στη δύναμη, στην ταχύτητα, στην ημέρα κατά την οποία θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές. Αυτοί είναι, από πλευράς Ολυμπιακού, ο Τσόρι και ο Μήτρογλου. Ο ένας οργανώνει το παιχνίδι και ο άλλος, επειδή βρίσκεται μέσα στις φάσεις, πρέπει να ‘ναι αποδοτικός. Ο Ρομπέρτο, επίσης, είναι σταθερή αξία. Απ’ την άλλη πλευρά, ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι αν θα αντέξει η άμυνά του στο γρήγορο και πιεστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και πόσο αποτελεσματικά θα καλυφθεί το κενό του Μπεργκ, του οποίου η απουσία είναι πολύ μεγάλη. Ο Πέτριτς είναι καλός παίκτης, δεν το συζητάμε, αλλά δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα