Παράσχος: "Φαβορί ο Ολυμπιακός"

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και ανέλυσε τους δύο «αιωνίους».

ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ:
«Mετά από μια μεγάλη νίκη, όπως αυτή επί της Γιουβέντους, σίγουρα ο Ολυμπιακός

έχει ένα προβάδισμα και είναι το φαβορί. Βεβαίως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μας έχουν συνηθίσει σε τόσες καλές εμφανίσεις και στην Ελλάδα, αν και αυτό εξηγείτε γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός σε αυτά ματς περιμένει τον αντίπαλο, βρίσκει χώρους και αξιοποιεί τους πολύ καλούς παίκτες που έχει από τη μέση και μπροστά. Όπως και να’ χεί πάντως η νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ του δίνει ένα προβάδισμα, στο κομμάτι της ψυχολογίας. Αγωνιστικά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πιέσει πολύ τον Παναθηναϊκό και αν πετύχει και γρήγορο γκολ, θα πάει πολύ εύκολα το παιχνίδι στα μέτρα του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ:
Ο Παναθηναϊκός απ’ την άλλη, επίσης ήταν πολύ καλός στο εκτός έδρας ματς με την Αϊντχόβεντ και κυρίως στο αμυντικό κομμάτι λειτούργησε εξαιρετικά. Αν κατορθώσει να έχει την ίδια καλή αμυντική συμπεριφορά και με τον Ολυμπιακό και παίξει με γρήγορες αντεπιθέσεις, γιατί έχει παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά, σίγουρα θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, η μεσαία γραμμή και η απόδοση των παικτών σε αυτό το χώρο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ματς και όποιος το ελέγξει θα πάρει προβάδισμα. Υπάρχουν καλοί παίκτες και για τις δυο ομάδες στο κέντρο. Απ’ τον Ολυμπιακό θεωρώ καθοριστικό τον Ντομίγκεζ, στο να καταφέρει να διασπάσει την κλειστή άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Ο ΤΣΟΡΙ:
Αυτό το έδειξε ο Αργεντίνος και στο ματς με την Γιουβέντους, αφού όσο είχε δυνάμεις, επηρέαζε πολύ θετικά την λειτουργία της ομάδας. Γενικότερα για τον Παναθηναϊκό είναι καθοριστική η απουσία του Μπέργκ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό και δεν παίζει το ίδιο καλά όπως με πέρυσι. Υπάρχουν και κάποιοι καθοριστικοί παίκτες, όπως ο Ζέκα και ο Νάνο που είναι ντεφορμέ, ο Μέντες που έχει προβλήματα τραυματισμών, επίσης είναι σημαντικός, όπως και ο Αμπέντ, του οποίου λείπει η ταχύτητα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι βεβαίως όλα είναι ανοικτά, αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο και ο κόσμος. Το Καραϊσκάκη είναι πολύ καυτή έδρα. Εμείς οι προπονητές στα ματς στο Φάληρο, προσπαθούμε να δώσουμε οδηγίες και δεν ακουγόμαστε ούτε στα πέντε μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα