Ακυρώσεις στα δρομολόγια για Γαύδο

Απώλειες σε πολλούς τομείς και δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού, είναι το αποτέλεσμα της μη ορθολογικής κατάρτισης του προγράμματος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από και προς τη Γαύδο.

Όπως καταγγέλλει η Δήμαρχος, κ. Καλλίνικου, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ήρθαν να προστεθούν οι ακυρώσεις -από κρατήσεις που είχαν γίνει- κατά τη διάρκεια του Πάσχα καθώς η εταιρεία

που έχει (μέσω κρατικών επιδοτήσεων) την υποχρέωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού δεν ανακοίνωνε τα δρομολόγια:


“Για το Πάσχα ήταν γεμάτα από κρατήσεις -κυρίως από εξωτερικό- και η εταιρεία δεν ανακοίνωνε τα δρομολόγια με αποτέλεσμα να ακυρωθούν.
Την ώρα που το νησί, ειδικά στο τομέα του τουρισμού, έχε αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης”...

Το ζήτημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των άγονων γραμμών πάει πολλά χρόνια πίσω.


Ωστόσο φέτος, σύμφωνα με την Δήμαρχο, φαίνεται πως το αρμόδιο Υπουργείο είναι σύμμαχος στην προσπάθεια που γίνεται να τηρηθεί ο νόμος και τον πρώτο λόγο να έχουν αυτοί που...πληρώνουν:

“Για τη Γαύδο υπάρχουν 4 επιδοτούμενα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των άγονων περιοχών. Προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να κάτσουμε σε ένα τραπέζι για να βρούμε με την εταιρεία μια μέση λύση. Εμείς δεν θέλουμε να καταστραφεί η εταιρία όπως λέει αλλά θέλουμε παράλληλα να μπορεί να υπάρχει εξυπηρέτηση των κατοίκων και όχι να είμαστε οι τελευταίοι που θα έχουμε λόγο”, αναφέρει η κ. Καλλίνικου.

Η ίδια, εξηγεί: “Το χειμώνα τα δρομολόγια είναι Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη– Πέμπτη τα οποία είναι άσκοπα.
Αυτό που η εταιρεία δεν δέχτηκε να ακούσει ήταν -αυτό που οφείλουμε να ζητήσουμε για την ανάπτυξη του νησιού- δηλαδή να επέμβουμε στο υπουργείο και να ζητήσουμε τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το νησί, τα οποία είναι Δευτέρα - Σάββατο από χώρα Σφακίων και Τετάρτη – Παρασκευή από Παλαιόχωρα.
Και αυτή μας η πρόταση έγινε για τους απλούς λόγους ότι οι διοικητικές υπηρεσίες (ταχυδρομείο, ιατρείο κτλ) είναι στη Παλαιόχωρα.
Οπότε χρειαζόμαστε μια τέτοια σύνδεση μεσοβδόμαδα.

Επίσης η Γαύδος μπορεί να έχει χειμερινό τουρισμό, υπάρχει κόσμος που θέλει να έρθει και δεν μπορεί να καθώς δεν υπάρχουν δρομολόγια Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα”.

Και όλα αυτά όταν τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα. Ως εκ τούτου τον πρώτο λόγο για τη κατάρτιση του προγράμματος των δρομολογίων έχει το κράτος (αρμόδιο Υπουργείο) σε συνεργασία με το εκάστοτε νησί:

“Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε εκβιαστικά. Δεν θέλουμε να συμπεριφερθούμε όπως συμπεριφέρεται όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία.
Είμαστε της άποψης ότι πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, που θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα συνεννόηση,
εμείς έχουμε την πρόταση, εάν όμως μας αναγκάσουν εμείς θα πάμε μέχρι εκεί που...πηγαίνει...
Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε”, καταλήγει με νόημα η κ. Καλλίνικου.

Πηγή: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα