Αιφνιδιαστική επίσκεψη Νταβούτογλου στον Έβρο

Μισή ώρα πιο νωρίς είχε ενημερώσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, μέσω των αρμοδίων «διαύλων», τις αρμόδιες στρατιωτικές και τελωνειακές αρχές του Έβρου για την πρόθεσή του να επισκεφθεί εθιμοτυπικώς για να ανταλλάξει ευχές μαζί τους στο Ελληνικό Φυλάκιο και στο Τελωνείο των Καστανιών στον Έβρο, κάτι που εκτιμήθηκε από αυτούς.

Μάλιστα σε μία κίνηση εθιμοτυπικού χαρακτήρος, που είχε όμως και αυτή τη δική της αξία, ο Τούρκος πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς και με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά,

με τον οποίο αντάλλαξε επίσης ευχές.

Ο κ. Νταβούντογλου, ο οποίος από το πρωί βρισκόταν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην γειτονική και σχεδόν γειτνιάζουσα Ανδριανούπολη, εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφτεί το παρακείμενο Ελληνικό Φυλάκιο και Τελωνείο Καστανιών, για να ευχηθεί στους Έλληνες στρατιωτικούς και τελωνειακούς, οι οποίοι την ώρα εκείνη εκτελούσαν υπηρεσία σε αυτά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Κατά την ολιγόλεπτη παρουσία του στην Ελληνική πλευρά, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη. Η συνάντηση με τους δυο αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε σε θερμό εορταστικό κλίμα και καλύφθηκε από τα πολυάριθμα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που τον ακολουθούσαν.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Νταβούτογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα