Άγρια κόντρα Δένδια - Αθανασίου

Ο Νίκος Δένδιας από νωρίς το πρωί με δήλωση του ξεκαθάρισε πως βλέπει θετικά τη συγχώνευση των υπουργείων Δικαιοδύνης και Προστασίας του Πολίτη, ενω είναι μια πρόταση που είχε καταθεσει απο την εποχή που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως " η συγχώνευση στην πράξη των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη είναι μία απολύτως ορθή ενέργεια, ανεξαρτήτως των πιθανών λανθασμένων κινήτρων της. Μπορεί υπό όρους να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης της έννομης τάξης, με την παράλληλη διασφάλιση των εγγυήσεων για

την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων " .

Πριν απο λίγη ώρα ομως ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για θέματα Δικαιοσύνης και πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε πως " η σχεδιαζόμενη, αδιανόητη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται να προσθέσει μια ακόμα θεσμική παλινωδία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ως γνωστόν, στις περισσότερες από τις ευνομούμενες έννομες τάξεις, οι δικαστικές αρχές, αλλά και οι διωκτικές λειτουργίες του κράτους είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητες " .

Φαίνεται οτι η κόντρα των δυο πρώην γαλάζιων υπουργών συνεχίζεται, ενω η Συγγρού για ακόμη μια φορά " ξιφουλκεί " εναντίον του Νίκου Δένδια.

Γ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα