Ραντεβού στα δικαστήρια για Δούρου και Ντινόπουλο

Της Σοφίας Σπίγγου

Ραντεβού στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση της αγωγής που είχε καταθέσει η Ρένα Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ -η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ- για την συκοφαντική δυσφήμιση, που -κατά τα λεγόμενα της- υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων την περίοδο

υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου στον υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντινόπουλος -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην αγωγή της η Ρένα Δούρου- αναφέρθηκε στην απασχόλησή της στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο σε τηλεοπτική εκπομπή και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου (Μάρτιος 2014), αφήνοντας υπόνοιες σχετικά με την συνεργασία της με τον πρώην υπουργό που έχει καταδικαστεί για διακίνηση μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδια να παρεμβαίνει στην εκπομπή ξεκαθαρίζοντας πως ήταν απλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων». Σημειώνεται, ότι η περιφερειάρχης Αττικής έχει δηλώσει πως εάν κερδίσει την αγωγή, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας. Αρχικά το δικαστήριο κάλεσε τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε πρώτη φάση. Όταν η κα. Δούρου έθεσε ζήτημα «συγγνώμης» από την πλευρά του κ. Ντινόπουλου, εκείνος δεν το δέχθηκε και η έδρα προχώρησε στη συζήτηση της αγωγής.

«Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης. Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος δεν αναφέρθηκε σε μίζες, αλλά «έτσι όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά». Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης, ο οποίος τόνισε ότι ο Α. Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη», ενώ ανέφερε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε τους δύο εμπλεκόμενους, κάνοντας στον καθένα από μια ερώτηση. Να εξηγήσει τον τρόπο πρόσληψης της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων ζήτησε από τη Ρένα Δούρου, η οποία απάντησε: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα». Σχετικά με το «φωτογραφικό ντοκουμέντο», που η πλευρά του κ. Ντινόπουλου υποστηρίζει πως υπάρχει, ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε: « Στη φωτογραφία, η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού». Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα