Ιράν: Χάρη στην 25χρονη Γαβαμί

Μια 25χρονη Ιρανοβρετανή δικηγόρος, που φυλακίστηκε πέρυσι στην Τεχεράνη διότι είχε λάβει μέρος σε μια διαμαρτυρία εναντίον των απαγορεύσεων για τις γυναίκες σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουν άνδρες, έλαβε χάρη, ανακοίνωσε σήμερα το Φόρεϊν Όφις.

Η Γοντσέχ Γαβαμί συνελήφθη την 20ή Ιουνίου 2014 έξω από το στάδιο Αζαντί της Τεχεράνης, όπου η ίδια μαζί με άλλα πρόσωπα απαιτούσαν
να επιτραπεί στις γυναίκες να παρακολουθήσουν έναν αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες του Ιράν και της Ιταλίας.

Η νεαρή δικηγόρος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση τον Νοέμβριο, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους εν αναμονή της απόφασης του εφετείου. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της έκανε δύο φορές απεργία πείνας για να καταγγείλει την άδικη φυλάκισή της.

«Χαιρετίζουμε τα νέα ότι η Γοντσέχ Γαβαμί έλαβε χάρη από το εφετείο του Ιράν, αν και ανησυχούμε ότι εξακολουθεί να της απαγορεύεται να ταξιδέψει», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις. «Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση και παραμένουμε σε επαφή με την οικογένεια της», πρόσθεσε.

Ο λογαριασμός του Twitter που είναι στο όνομα του αδελφού της Γοντσέχ, του Ιμάν, και μια σελίδα στο Facebook με την ονομασία Free Ghoncheh Ghavami ανέφεραν την Τρίτη ότι οι κατηγορίες εναντίον της 25χρονης αποσύρθηκαν.

«Η Γοντσέχ δεν θα χρειαστεί να περάσει ούτε μία ημέρα ακόμη, ούτε μία ώρα στη φυλακή (...). Η αβεβαιότητα του φθινοπώρου και τα σκοτεινά σύννεφα του χειμώνα πέρασαν. Και ο ήλιος λάμπει και πάλι πάνω στην οικογένειά μου», ανέφερε ο Ιμάν Γαβαμί στη σελίδα του στο Facebook.

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο ότι οι αλλοδαπές γυναίκες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες βόλεϊ ανδρών όταν η χώρα φιλοξενήσει ένα διεθνές πρωτάθλημα φέτος, όμως πρόσθεσαν ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για τις Ιρανές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα