Tα βιβλία που αγόρασε ο Ομπάμα για τη νέα χρονιά

Μια μεγάλη λίστα βιβλίων είχε στα χέρια του όταν πήγε με την κόρη του Malia σε βιβλιοπωλείο της Washington να αγοράσει βιβλία.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους Προέδρους που αγόραζαν κυρίως ιστορικά βιβλία, ο Ομπάμα φαίνεται πιο... ευαίσθητος και ανθρώπινος καθώς, σύμφωνα με το protothema.gr, κύριο βάρος έδωσε σε βιβλία με προσωπικές ιστορίες.

Αρκετά παιδικά βιβλία που πήρε για δώρα, για τα αμέτρητα βαφτιστήρια που έχει... αλλά και λογοτεχνία για τον αθλητισμό.

Για την ζωή στην Τσετσενία μιλάει το “A Constellation of Vital Phenomena,” του Anthony Marra. Από τα παιδικά βιβλία ξεχώρισε το δημοφιλές “Harold and the Purple Crayon” που σκοπεύει να δωρίσει και αρκετή λογοτεχνία όπως το “The Lowland” του Jhumpa Lahiri για δύο νέους Ινδούς που έρχονται στην Αμερική να χτίσουν μια καινούργια ζωή.

Στους ίδιους τόνους η νουβέλα της Julie Otsuka “The Buddha in the Attic,” εξερευνά τις ιστορίες γιαπωνέζων γυναικών που ερχόταν στην Αμερική ως “ταχυδρομικές” νύφες για μετανάστες Γιαπωνέζους.

Το βιβλίο της Cheryl Strayed “Wild” είναι μια προσωπική ιστορία του θανάτου της μητέρας της, της διάλυσης του γάμου της αλλά και την ανακάλυψη του εαυτού της.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό φάνηκε και σε δύο άλλες αγορές του, το “Collision Low Crossers,” του Nicholas Dawidoff που μιλάει για το american football και το “The Sports Gene,” του David Epstein.

Keywords
Τυχαία Θέματα