Φοιτητές και διοικητικοί εμποδίζουν το άνοιγμα της Νομικής

Αν και όλοι περιμέναμε να ανοίξει η Νομική σχολή σήμερα με απόφαση του προέδρου της, τελικά παρέμεινε κλειστή.
Και αυτό γιατί ομάδες περιφρούρησης φοιτητών δεν επέτρεψαν να ανοίξει καθώς ισχυρίζονταν ότι υπάρχει απόφαση της συνέλευσης φοιτητών να μην ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Επίσης πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ των φοιτητών που περιφρουρούσαν την απεργία και φοιτητών αλλά και καθηγητών που ήθελαν να ανοίξει η σχολή.

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο κύριος

Πελεγρίνης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επρόκειτο να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο έρευνας για τη μη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν στοιχειοθετούνται κατηγορίες σε βάρος του πρύτανη για να του ασκήσει ποινική δίωξη ή αν ο φάκελος θα τεθεί στο αρχείο.

Η κλήση γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ με την έρευνα συσχετίστηκε και ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα