Σάκης Ρουβάς: Ήμασταν στην πρεμιέρα του

09:11 13/7/2013 - Πηγή: People

Τα φέρυ μποτ που κάνουν το ίδιο δρομολόγιο Πέραμα – Σαλαμίνα χρόνια τώρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 9 Ιουλίου, έζησαν τα δικά τους 15 λεπτά διασημότητας – τόσο ακριβώς χρειάζεται για να διανύσουν τη θαλάσσια απόσταση-, αυτή τη φορά ασφυτικά γεμάτα με κόσμο που κατέφτασε από την Αθήνα. Το γεγονός της βραδιάς που έκανε τα φώτα στη Σαλαμίνα να λαμπυρίζουν με μεγαλύτερη λάμψη ξεκινούσε στις 21.15 στο Ευριπίδειο Θέατρο: Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε

work in progress (κάτι σαν γενική δοκιμή), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του Διόνυσου. Κι αν και το ερώτημα «Μα ο Ρουβάς σε αρχαία τραγωδία;» είχε ψιθυριστεί πολλές φορές πριν από την πρεμιέρα της Τρίτης, το κοινό αποφάνθηκε με αυθόρμητο τρόπο, διακόπτοντας την παράσταση επανειλημμένα με χειροκροτήματα. «Ο Σάκης έκανε ατελειώτες ώρες προβών, είναι πάρα πολύ προσηλωμένος στο νέο του ρόλο», λένε στο People συνάδελφοί του από το θίασο, κάτι που διαπίστωσε και το κοινό. που είδε στη σκηνή έναν άλλον Σάκη από αυτόν που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα, ο οποίος κέρδισε το προσωπικό του στοίχημα με το κείμενο του Ευριπίδη, στο ύψος των απαιτήσεων και σε απόλυτο συντονισμό με την εξαιρετική ομάδα των ηθοποιών της παράστασης, που έχουν εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα. Μια παράσταση με άποψη, υποστηριγμένη άψογα στο σύνολό της. «Ο Ρουβάς ήταν καλός. Και είναι καλό που είναι ο Ρουβάς σε μια τέτοια παράσταση, γιατί σήμερα είδαν τις Βάκχες ακόμα και κάποιοι που μπορεί μέχρι τώρα να μην είχαν ξαναδεί αρχαίο δράμα», σχολίασε μια ηλικιωμένη κυρία στο φέρι μποτ της επιστροφής, εκφράζοντας με εύστοχο τρόπο τη διάχυτη αίσθηση της βραδιάς.

Από τη Σόνια Καζόνι

Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά σε αρχαίο δράμα, στο People που κυκλοφορεί αύριο με το Πρώτο Θέμα.

The post Σάκης Ρουβάς: Ήμασταν στην πρεμιέρα του appeared first on People Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα