Άγιος Βαλεντίνος: 6 ρομαντικοί προορισμοί για ερωτευμένα ζευγάρια

16:17 8/2/2020 - Πηγή: People

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια καλή αφορμή για να κάνετε δώρο στον ή στη σύντροφό σας ένα ταξίδι. Τι πιο ωραίο, εξάλλου, να γιορτάσετε τον έρωτά σας με μια ρομαντική απόδραση; Και να δώσετε την ευκαιρία στη σχέση σας να αναζωογονηθεί μέσα από νέες εμπειρίες, σε καινούργια μέρη και προορισμούς που προσφέρουν την πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασικές επιλογές, του Παρισιού ή της Ρώμης, παρακάτω μπορείτε να βρείτε 6 ρομαντικούς

προορισμούς στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε:

1-  Μον-Σαιν-Μισέλ (Mont- Saint -Michel) Νορμανδία, Γαλλία

Στις ακτές της Νορμανδίας, βρίσκεται η νησίδα Mont-Saint-Michel, στην κορυφή της οποίας στέκει το ομώνυμο γοτθικό αβαείο του 11ου αιώνα, το Κάστρο Mont-Saint-Michel, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής ομορφιάς της UNESCO. Κάτω και μέσα από τα τείχη του Κάστρου βρίσκεται το μικρό γραφικό χωριό με τα παλιά πέτρινα σπίτια, στα σοκάκια του οποίου μπορείτε να περιηγηθείτε και να ανακαλύψετε τα μουσεία και τα παραδοσιακά μαγαζιά του 15ου-16ου αιώνα.

Το φαινόμενο της παλίρροιας, που συμβαίνει δυο φορές τον μήνα, έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η θάλασσα το νησί τριγύρω, ενώ όταν τα νερά υποχωρούν αποκαλύπτονται μαγευτικές αμμουδερές εκτάσεις που είναι ιδανικές για ρομαντικές βόλτες.

2- Λουκέρνη, Ελβετία

Μικρή αλλά πανέμορφη, η πόλη της Λουκέρνης είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ελβετίας. Χτισμένη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη και με φόντο τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων, σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τη όμορφη και γραφική μεσαιωνική Altstadt (Παλιά Πόλη) και να περπατήσετε στη μαγευτική Καπελμπρίκε (Kapellbrücke), τη σκεπαστή ξύλινη πεζογέφυρα του 14ου αιώνα που το εσωτερικό της διακοσμούν 111 πίνακες.

Διασχίστε τη λίμνη με βάρκα ή ατμόπλοιο, για μια ρομαντική «βαρκάδα», και πάρτε το τελεφερίκ προς την κορυφή του όρους Πιλάτους, απ’ όπου θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα.

Μην χάσετε, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Hotel Château Gütsch, ένα ανανεωμένο παραμυθένιο κάστρο του 19ου αιώνα, με εκπληκτική θέα στην πόλη. Εδώ μπορείτε να απολαύστε το ποτό ή το φαγητό σας, ακόμα και να κλείσετε μια ολονύκτια διαμονή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Unique By Ermes 

Keywords
Τυχαία Θέματα