Royal Food: Ζυμαρικά πρώτης ποιότητας σε πρωτότυπες γεύσεις

Του Κώστα Τσαούση

Διαβάζω στο Facebook, στην ενότητα των σχετικών πληροφοριών: «Η Royal Food είναι ένα μικρό εργαστήρι παραγωγής ζυμαρικών. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα αποτελεί τη μόνη εγγύηση που μπορεί να εξασφαλίσει την υγιή βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Για τη διασφάλιση

της ποιότητας επιμένουμε στην επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, δίνοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας, υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης».

Η ιστορία αυτού του μικρού εργαστηρίου παραγωγής ζυμαρικών λίγο έξω από το κέντρο της Χαλκίδας είναι μία από τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες ιστορίες ανθρώπων που επέλεξαν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό στα χρόνια της γενικευμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Μια τέτοιου είδους ιστορία είναι και αυτή της εταιρείας Royal Food και του ιδρυτή της, του 33χρονου Γιώργου Καραγεώργου.

Ο Γιώργος, όντας υπεύθυνος έργων στην οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία, το είχε χρόνια στο πίσω μέρος του μυαλού του να δημιουργήσει κάτι δικό του που να έχει να κάνει με την τροφή. «Η ιδέα», όπως λέει ο ίδιος, «προέκυψε πριν από περίπου δύο χρόνια τρώγοντας σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα. Σκεπτόμενος τη δυναμική που έχουν τα ζυμαρικά και ότι υπάρχουν σε κάθε σπίτι, θεώρησα ότι θα μπορούσα να φτιάξω συνδυασμούς που ο καταναλωτής ακόμη και να μην προσθέσει μυρωδικά και σάλτσες μπορεί να τα γευτεί».

Η Royal Food (royalfood.gr), ένα μικρό εργαστήριο με έδρα τη Χαλκίδα, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τον Απρίλιο του 2016 και ασχολείται με την παραγωγή ζυμαρικών ανώτερης ποιότητας. Η πρώτη παραγωγή έγινε τον περασμένο Ιούλιο και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα κατέφτασαν οι νέες ντελικάτες συσκευασίες. Σήμερα, αυτό το μικρό εργαστήριο έχει μετεξελιχθεί σε μια παραγωγική οικοτεχνία που έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να διαμορφώσει μια γκάμα με 12 ξεχωριστούς κωδικούς. Μακαρόνια, φουσίλι, ταλιατέλες, πένες, χυλοπίτες, τραχανάς στους πιο απίθανους συνδυασμούς. Παράδειγμα, οι ταλιατέλες με την κολοκύθα και την πιπερόριζα βγάζουν μάτι. Τα σημεία διάθεσης των προϊόντων του δεν είναι πολλά - λίγα και καλά. Προς το παρόν.

Ο Γιώργος σ' αυτό το στάδιο δίνει τη μάχη της καθιέρωσής του στην αγορά. Και αυτή τη μάχη τη δίνει με όπλο την ελεγχόμενη παραγωγή, έχοντας στραμμένη όλη την προσοχή του στην υψηλή σταθερή ποιότητα. «Η πρώτη ύλη είναι η καλύτερη ποιοτικά. Για παράδειγμα, για την παρασκευή της χυλοπίτας χρησιμοποιούνται φρέσκα αυγά και όχι σκόνη κ.λπ.».

Ποιότητα και πάλι ποιότητα, λοιπόν, ως βασική αρχή στην παραγωγή. «Πιστεύουμε ότι η ποιότητα είναι η μόνη εγγύηση που μπορεί να εξασφαλίσει την υγιή βιωσιμότητα μιας επιχείρησης σε περίοδο της κρίσης. Γι' αυτό και επιμένουμε στην επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, δίνοντας προϊόντα ανώτερης ποιότητας, υψηλής διατροφικής αξίας και γεύσης. Αντιμετωπίζουμε τους καταναλωτές μας με σεβασμό, εφαρμόζοντας συνεπείς και αυστηρές διαδικασίες παραγωγής με σκοπό την προάσπιση της υγείας τους».

Ο ιδρυτής της Royal Food μάς δίνει μια εικόνα του ξεκινήματός του: «Ξεκινήσαμε με τρεις συνδυασμούς: ζυμαρικά ολικής άλεσης με λιναρόσπορο, κουρκουμά και μέλι, κολοκύθα Butternut και πιπερόριζα. Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα αυτής της προσπάθειας και με πολλή όρεξη συνεχίσαμε. Προσθέσαμε στη συνέχεια το καπνιστό κάρι, την πάστα μαύρης ελιάς και το σκόρδο, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης με χαρούπι. Δεν ξεχνάμε βέβαια τα ζυμαρικά χωρίς γεύσεις, τα 100% ολικής και τις χυλοπίτες για παραδοσιακές ελληνικές νόστιμες συνταγές».

Εν ολίγοις, extreme συνδυασμοί που απευθύνονται όχι μόνο στους λάτρεις της μακαρονάδας και των κάθε είδους ζυμαρικών, αλλά και σε ένα ψαγμένο κοινό για γεύσεις που βρίσκει μόνο σε ακριβά εστιατόρια. Αυτή ήταν και μία απο τις καινοτομίες στη δουλειά του Γιώργου: να φέρει στην κουζίνα κάθε ενδιαφερόμενου ένα έτοιμο προϊόν για την κατσαρόλα.

Τα προϊόντα με τις ευφάνταστες -μέσα στην απλότητά τους- συσκευασίες που τραβούν το βλέμμα και την προσοχή στο ράφι φέρουν την επωνυμία Macareux®

Οπως εξηγεί ο δημιουργός τους, «τα ζυμαρικά Macareux® είναι βασισμένα στην ποιότητα με σκοπό να κατακτήσουν κάθε γαστρονομική φαντασία. Κάνοντας καινοτόμους συνδυασμούς με το καλύτερο ελληνικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου δημιουργούμε ζυμαρικά με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Σχηματίζονται παραδοσιακά με τη χρήση μπρούντζινης μήτρας και ξεραίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα ένα εύγευστο ζυμαρικό που διατηρεί την υψηλή διατροφική του αξία για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Η συσκευασία είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την προστασία των προϊόντων μας: σχεδιάστηκε με εσωτερικό σακουλάκι ώστε να διατηρούνται το προϊόν και τα συστατικά του ασφαλή σε όλο το ταξίδι μέχρι να βρεθούν στο πιάτο σας».

Τον ρώτησα για τα επόμενα βήματα, για το άνοιγμα του: «Δεν σας κρύβω ότι στόχος μου είναι και οι αγορές του εξωτερικού, όπως η Κύπρος, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες χώρες εντός της Ε.Ε., χωρίς να ξεχνάω την ελληνική αγορά, γιατί θέλω η επιχείρηση να είναι 100% ελληνική».

Τα ζυμαρικά Macareux® μπορούν να αγοραστούν και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διαθέτει η Royal Food. Οι τιμές στις συσκευασίες των 350-500 γραμμαρίων ξεκινούν από 3,10 ευρώ (για τις χυλοπίτες) και φτάνουν τα 4,90 ευρώ (για πένες με κουρκουμά και μέλι, αλλά και τα φουσίλι με πάστα ελιάς και σκόρδο). Ενα μικρό εξειδικευμένο στα ζυμαρικά ηλεκτρονικό delicatessen σε πλήρη δράση.

*Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (29-1-2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα