INTRASOFT International: Δράσεις καινοτομίας «εντός και εκτός»

20 χρόνια κλείνει φέτος η INTRASOFT International και με αφορμή αυτήν την επέτειο η διοίκησή της ετοιμάζει μια έκπληξη για τους startupers που με τον ένα ή άλλο τρόπο δραστηριοποιούνται στους τομείς των Big Data, του Internet of Things και των Smart Cities.

Πιο συγκεκριμένα, η INTRASOFT επέλεξε να συνδεθεί και να στηρίξει τον διαγωνισμό MIT Enterprise Forum

(MITEF) Startup Competition 2017, έναν αναγνωρισμένο διαγωνισμό για νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη σχεδιάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και διασύνδεσης με την αγορά για μία από τις εταιρίες που θα προκριθεί στους 10 φιναλίστ.

Το 2017 σε κάθε περίπτωση είναι ένα έτος – ορόσημο για την INTRASOFT International, μια ηγέτιδα εταιρεία στην τομέα της πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας της, η εταιρεία θεωρώντας την καινοτομία συνυφασμένη με το DNA της ίδια της εταιρείας και αναπόσπαστο κομμάτι της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, ανακηρύσσει το 2017 ως Έτος Καινοτομίας για την εταιρεία με σκοπό την ανάδειξη και των στήριξη καινοτόμων προσπαθειών εντός και εκτός της εταιρείας.

Το Έτος Καινοτομίας, όπως εξηγούν στελέχη της διοίκησης της, έχει ως στόχο να προάγει την καινοτομία εντός και εκτός της εταιρείας, να φέρει κοντά καινοτόμα οικοσυστήματα από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και να αναδείξει πρωτοβουλίες και τεχνολογίες που θα βελτιστοποιήσουν το επιχειρείν και όχι μόνο. Στην κοινή δράση συμμετέχουν παραγωγικά τμήματα της εταιρείας με εστίαση στις νέες τεχνολογίες, όπως το τμήμα New Ventures αλλά και το Ερευνητικό τμήμα της εταιρείας καθώς και το τμήμα Εταιρικής Επικοινωνίας και Marketing, με στη συνεχή υποστήριξη όλων των εργαζομένων.
Οι δράσεις της εταιρείας το νέο έτος υπέρ της καινοτομίας θα εξελιχθούν σε τρία επίπεδα:

-Ενδυνάμωση της καινοτομίας στο εσωτερικό

Διοργάνωση διαγωνισμού καινοτομίας για το σύνολο των θυγατρικών και υποκαταστημάτων της εταιρεία και στήριξη της νικήτριας ομάδας, προκειμένου να αναπτύξει την προτεινόμενη δράση της.Δημιουργία online hub για την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές της στον τομέα της καινοτομίας.Μόχλευση εσωτερικής καινοτομίας, μέσω εφαρμογής νέων τεχνολογιών (π.χ. Big Data).Ενθάρρυνση του εξειδικευμένου προσωπικού της εταιρείας να προσφέρουν καθοδήγηση (mentoring/coaching) σε νεοπαγείς επιχειρήσεις (startup).Εγκαθίδρυση στενότερων δεσμών μεταξύ των τμημάτων της εταιρείας με σκοπό την επίρρωση καινοτόμων δράσεων.-Στήριξη καινοτόμων δράσεων εκτός της εταιρείας (Υποστήριξη ενός αναγνωρισμένου διαγωνισμού για νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας, το λεγόμενο MIT Enterprise Forum (MITEF) Startup Competition 2017, με στόχο την προώθηση της δημιουργίας και της δυναμικής ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων και την μετέπειτα ένταξή τους στην διεθνή αγορά αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα Mentoring προς όφελος της νεανικής επιχειρηματικότητας).

-Επικοινωνία υπέρ της καινοτομίας

Στρατηγική επικοινωνία για όλες τις παραπάνω δράσεις, στοχευμένη να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν γνώση και συμβάλουν στο όραμα της εταιρείας για προώθηση της καινοτομίας, να ενδυναμώσει τη συνεργασία σε φυσική και όχι μόνο μορφή ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των παραπάνω δράσεων και να τοποθετήσει το Startup Competition 2017 ως την κορωνίδα των εξωτερικών δράσεων για καλλιέργεια της καινοτομίας.

ΚΤΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα