Υπουργικό με μήνυμα Τσίπρα για «αλλαγή σελίδας»

Σκληρή δουλειά από όλους αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός κατά το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 3 μετά το μεσημέρι στο κτήριο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός, η ομιλία του οποίου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, εστιάζοντας στη διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών. Παράλληλα, θα δώσει το σύνθημα για «φυγή προς τα εμπρός» -τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στο δοκιμαζόμενο από την ψήφιση

σκληρών μέτρων εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί ο «οδικός χάρτης» για την επόμενη ημέρα, τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν καθώς και οι οδηγίες που θα δώσει ο κ. Τσίπρας στους υπουργούς, ο οποίος αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στη ΝΔ με αναφορά και στο θέμα των offshore.

Επιπλέον, θα συζητηθεί ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει οδηγίες στους υπουργούς για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνεργασία ώστε να δοθεί έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των πολιτών. Eπίσης, θα δώσει έμφαση και στην συνταγματική αναθεώρηση.

Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την προώθηση πέντε νομοσχεδίων που θα έρθουν στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τον αναπτυξιακό νόμο, τα αδήλωτα κεφάλαια, το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, την επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές και τις δημόσιες συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε μεγάλες θεσμικές αλλαγές ανοίγοντας επισήμως τη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση και την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα αυτά θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο, ενώ θα έχει προηγηθεί και εσωκομματική διαβούλευση πριν ανοίξει ο διάλογος με τα κόμματα.

Σημειώνεται ότι στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας και ήδη οι τροπολογίες που κλείνουν τις λεπτομέρειες της αξιολόγησης βρίσκονται τη Βουλή και αναμένεται να συζητηθούν σήμερα.

Επιφυλάξεις υπάρχουν ακόμη μόνο στο θέμα των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου, ωστόσο κυβερνητική κύκλοι αναφέρουν ότι δεν θα εμποδίσει την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης τις επόμενε ημέρες

Keywords
Τυχαία Θέματα