Ισπανικές απειλές για «μπλόκο» στη δόση για τη δίωξη των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ

Του Αργύρη Παπαστάθη

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις του ισπανού υπουργού Οικονομικών, ο όποιος διαμαρτύρεται για τη δίωξη Ισπανού πρώην στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ, κάνει η κυβέρνηση.

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ Λουίς Ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα το πρωί προσερχόμενος στο Ecofin του Λουξεμβούργου ότι αν δεν λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με την δικαστική παραπομπή τριών μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι εμπειρογνωμόνων για απιστία τότε δεν θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης. Μεταξύ τους και ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβάκος, τεχνικοί

σύμβουλοι του Ταμείου. «Eάν δεν υπάρξει οριστική λύση για το συγκεκριμένο θέμα, τότε το Eurogroup θα μπλοκάρει τη δόση», ξεκαθάρισε ο Ντε Γκίντος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η εισαγγελία είχε ασκήσει τη δίωξη για την υπόθεση της πώλησης και lease-back 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό και ότι επίλυση του έχει δρομολογηθεί. Ενδιαφέρον έχει δε ότι στην κυβέρνηση... θυμήθηκαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και επαναλαμβάνουν το αυτονόητο ότι εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να παρέμβει στην δικαστική.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι σε μια δημοκρατία η εκτελεστική εξουσία δεν δίνει εντολές στη δικαστική» λένε. Παραδέχονται όμως ότι υπάρχει δυσαρέσκεια και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια φόρμουλα διαδικαστικού χαρακτήρα από την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια με αποκλειστικό δημοσίευμα του newmoney.gr και ότι δεν είναι το μοναδικό καθώς κάποιες χώρες φέρονται να έθεσαν στο χθεσινό EuroWorking Group ακόμη και ζήτημα αποζημίωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα που δαπάνησε για να αντιμετωπίσει τις διώξεις εναντίον του!

Keywords
Τυχαία Θέματα