«Ξεχνούν» το ιταλικό δημοψήφισμα οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν την Τρίτη τα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τον δείκτη Sanghai στην Κίνα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αποφάσεις της Τράπεζας της Αυστραλίας, η οποία ανακοίνωσε ότι κρατάει σταθερό το βασικό της επιτόκιο, αλλά και η αβεβαιότητα στις αγορές μετά το ιταλικό δημοψήφισμα.

Η Τράπεζα της Αυστραλίας

διατήρησε στο 1,5% το βασικό της επιτόκιο, σημειώνοντας ότι η αύξηση του αυστραλιανού δολαρίου μπορεί να θέσει ρίσκα στην οικονομική μετάβαση της χώρας, καθώς απομακρύνεται από τις πρώτες ύλες.

Το αυστραλιανό δολάριο υποχώρησε στο $0,7444 έναντι του δολαρίου. Ο αυστραλιανός δείκτης έκλεισε ήπια ανοδικά με τις μετοχές πρώτων υλών να καταγράφουν άνοδο 0,66%.

Κέρδη και για τον Nikkei παρά την ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου στα 114,11.

Άνοδος πάνω από 1% για το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας χάρη στις δηλώσεις του υπ. Οικονομικών ότι το 68% του προϋπολογισμού του 2017 θα κατευθυνθεί προς την ανάπτυξη της οικονομίας το α' εξάμηνο του έτους.

«Το επενδυτικό κλίμα στην Ασία έχει γίνει πιο θετικό χάρη στην άνοδο του ευρώ. Αν και υπήρχε η εκτίμηση ότι το "όχι" στο ιταλικό δημοψήφισμα θα δημιουργήσει νέα αβεβαιότητα στην Ε.Ε. οι επενδυτές "ποντάρουν" στο κοινό νόμισμα διαψεύδοντας αυτές τις εκτιμήσεις» σχολιάζει ο Matt Simpson, αναλυτής αγορών στην ThinkMarkets.

Το ευρώ κινείται στο 1,0738 έναντι του δολαρίου, έχοντας υποχωρήσει χθες σε χαμηλό 20 μηνών, στο $1,0503.

Ο δείκτης δολαρίου κινείται στις 100,24 μονάδες, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με χθες.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού να υποχωρούν κατά 0,93% στα 51,31 δολάρια το βαρέλι, και του Brent να υποχωρούν κατά 0,71% στα 54,55 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα