Συγκεντρώσεις για τα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛΑΣ λόγω της σημερινής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Περίπου 4.000 αστυνομικοί είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ οι συγκεντρώσεις, τόσο οι μαθητικές όσο και των αριστερών οργανώσεων, θα είναι υπό τη στενή επιτήρηση διμοιριών των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν εντάσεις και επεισόδια.

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών

θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ.

Στις 5 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Λόγω των διαδηλώσεων, από το πρωί της Τρίτης θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι με τις αυριανές διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών σχετίζεται και η βαλίτσα με τις 149 μολότοφ που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια, σε υπόγειο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυάρχου Νοταρά 12, όταν περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την έντονη μυρωδιά βενζίνης που αναδυόταν. Την υπόθεση αυτή ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται την Τρίτη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενδεικτικά σε Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Στη διάρκεια των πορειών θα πετάει και φέτος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, το οποίο «θα δίνει εικόνα» στο κέντρο επιχειρήσεων, ενώ από εκεί θα δίνονται οι κατάλληλες κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς. Επίσης την ώρα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα