Τόρρις εναντίον... Μέι για το Brexit

Η Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εν δυνάμει επανάσταση από τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που θέλουν να σταματήσει να κρύβει τα σχέδιά της για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Μέχρι στιγμής, η πρωθυπουργός έχει πει ότι θα ενεργοποιήσει τις συνομιλίες για την αποχώρηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα ενημερώσει επισήμως την ΕΕ ότι η Βρετανία φεύγει από την Ένωση, με το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η ίδια επιμένει να διατηρεί τη διαπραγματευτική της θέση μυστική παρά τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, των Ευρωπαίων πολιτικών και τώρα

των βουλευτών της κυβέρνησης για σαφήνεια.

Ως φαίνεται 40 Συντηρητικοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν σε συμφωνία με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, δημιουργώντας έτσι μια κίνηση που θα ζητά από τη Μέι δέσμευση να δημοσιοποιήσει ένα περίγραμμα των σχεδιασμών της για το Brexit πριν την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων, ανέφερε η Anna Soubry, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι, μιλώντας στο BBC.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην Κάτω Βουλή και ίσως να περιλαμβάνει και μια μη δεσμευτική ψήφο. Σύμφωνα με τη Soubry «αυτό στην πραγματικότητα ξεπερνά τα κομματικά στεγανά», προσθέτοντας ότι πολλοί από τους συνεργάτες της είναι πρόθυμοι να προκαλέσουν τη Μέι.

Η Soubry, που ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση Κάμερον, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να κάνει κάποιες απαραίτητες αλλαγές στην κίνηση των Εργατικών, ώστε να γεφυρωθεί το διαβλεπόμενο σχίσμα σχετικά με την υπόθεση του Brexit.

Είναι τόσο σημαντικό για εμάς να είμαστε ενωμένοι ως χώρα. Όμως υπάρχει ακόμα τεράστιο χάσμα», πρόσθεσε. Ωστόσο, το πρωθυπουργικό γραφείο απέρριψε το αίτημα για μεγαλύτερη σαφήνεια. «Δεν θα αποκαλύψουμε κανέα από τα κρυφά χαρτιά μας προτού αυτό γίνει απαραίτητο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, Greg Swift

Keywords
Τυχαία Θέματα