Ξανά αντιμέτωπη με πρόστιμα η Deutsche Bank

Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές περιπέτειες για τη Deutsche Bank, καθώς αναμένεται να της επιβληθεί πρόστιμο από τη Federal Reserve και τις Οικονομικές Υπηρεσίες της Νέας Υόρκης για χειραγώγηση στην αγορά ξένου συναλλάγματος.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

είχε ολοκληρώσει την ποινική έρευνα για τις εμπορικές και νομισματικές της δραστηριότητες χωρίς να επιβάλει ποινές.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται στα τελικά στάδια της δικής τους έρευνας προκειμένου να αποφασίσουν τι ύψος προστίμων θα πρέπει να καταβάλει η τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η Fed έχει ολοκληρώσει την έρευνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές είναι κοντά στην ολοκλήρωση της δικής του έρευνας επί της υπόθεσης.

Η Deutsche Bank έχει υπερπηδήσει τον κάβο των περισσότερων δικαστικών προκλήσεων με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη στις ΗΠΑ. Την τελευταία διετία έχει καταφέρει να έρθει σε συμβιβασμό σε υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων και πώλησης τοξικών ενυπόθηκων δανείων.

Παράλληλα, έφτασε σε συμβιβασμό για μια υπόθεση «mirror trading» όπου βοήθησε να δραπετεύσουν από τη Ρωσία δισεκατομμύρια δολάρια.
Επίσης, η τράπεζα κατέβαλε 2,5 εκατ. δολ. σε αστικές κυρώσεις στην Επιτροπή Commodity Futures Trading, καθώς απέφυγε να κάνει αναφορά για συναλλαγές swaps.

Keywords
Τυχαία Θέματα