Βραζιλία: Η οικονομία επιταχύνεται με τους γρηγορότερους ρυθμούς από το 2010

Σημάδια εξόδου από τη διετή ύφεση δείχνει η οικονομία της Βραζιλίας και οι διεθνείς επενδυτές αγοράζουν μαζικά μετοχές στη χώρα.

Σύμφωνα με το CNBC, η οικονομική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής αναπτύχθηκε το Φεβρουάριο με το γρηγορότερο ρυθμό από το 2010, σύμφωνα με έναν δείκτη της κεντρικής της τράπεζας.

Ο δείκτης IBC-Br ενισχύθηκε 1,31% το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα

τη Δευτέρα, έπειτα από μια ανοδική αναθεώρηση σε 0,62% για τον προηγούμενο μήνα.

«Η οικονομία πιθανώς θα φτάσει στο τέλος αυτού του χρόνου με ένα ουσιαστικό ρυθμό ανάπτυξης», τόνισε εχθές ο υπουργός Οικονομικών Henrique Meirelles. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι που έχουν αναπτερωμένες ελπίδες για τη βραζιλιάνικη οικονομία φέτος.

Οι επενδυτές επίσης έχουν στραφεί μαζικά στην λατινοαμερικάνικη χώρα, οδηγώντας το iShares MSCI Brazil Capped ETF (EWZ) πάνω από 11% υψηλότερα φέτος, ξεπερνώντας άνετα τις επιδόσεις του S&P 500.

Το ETF ενισχύθηκε περισσότερο από 2% τη Δευτέρα, ενώ βρέθηκε σε πορεία προς την καλύτερη διαπραγμάτευσή του από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Το ρεάλ επίσης ενισχύεται έναντι του δολαρίου φέτος, με άνοδο πάνω από 4,5%. Το νόμισμα ενισχύθηκε 1,3% τη Δευτέρα έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Αυτή η πρόσφατη οικονομική άνοδος της Βραζιλίας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική οικονομία δίνει σημάδια επιβράδυνσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα