«Βουτιά» των ευρωαγορών λόγω macro και εταιρικών μεγεθών

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών δ' τριμήνου αλλά και σε μακροοικονομικές ανακοινώσεις που αφορούν την Ευρωζώνη.

Απώλειες 0,67% για τον Euro Stoxx 600 στις 360 μονάδες, με σχεδόν το σύνολο των κλαδικών δεικτών να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι ευρωπαϊκές αγορές δέχθηκαν ένα ακόμη πιο ισχυρό πλήγμα μετά τις δηλώσεις του κ. Τραμπ, στις οποίες κάλεσε τις φαρμακοβιομηχανίες να «μειώσουν τις εξωφρενικές τιμές φαρμάκων», ενώ προανήγγειλε

την επιβολή ορισμένων έξτρα δαπανών για τις μη αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα οι μετοχές εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες υγείας να υποχωρήσουν 0,55%.

Στο 1,25% η πτώση για τον DAX 30 στις 11.535 μονάδες, με τον δείκτη να επηρεάζεται σαφώς από τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα το ευρώ προς όφελός της και καταστρέφει με αυτόν τον τρόπο το εμπόριο τόσο της Ε.Ε. όσο και των ΗΠΑ.

Πτώση 0,27% για τον FTSE 100 στις 7.099 μονάδες, με τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,75% στις 4.748 μονάδες. Στο 0,49% οι απώλειες για τον IBEX 35 στις 9.315 μονάδες, ενώ κατά 0,9% χαμηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB στις 18.590 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, πτώση που ξεπέρασε το 0,7% εμφάνισαν αυτές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τροφίμων και ποτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα