Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street

Ισχυρά πτωτικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τις νέες πολιτικές που έχει ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στρέφουν την προσοχή τους και σε πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών μεγεθών τριμήνου.

Απώλειες 138 μονάδων ή 0,69% για τον Dow Jones στις 19.832 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs (-1,69%) να εμφανίζει την ισχυρότερη πτώση. Στο 0,44% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.270 μονάδες, ενώ κατά 0,45% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq

στις 5.588 μονάδες.

«Είναι η περίοδος που οι επενδυτές κατανοούν ότι αυτά που υποστήριζε προεκλογικά ο Τραμπ τώρα γίνονται πραγματικότητα», εκτιμά ο Bill Northey, επικεφαλής επενδύσεων στη U.S. Bank.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο το κόστος εργασίας ενισχύθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο δ' τρίμηνο, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχει χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο δείκτης Employment Cost, ενισχύθηκε 0,5% στο δ' τρίμηνο, μετά από άνοδο 0,6% στο αμέσως προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Ο δείκτης Chicago PMI διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στις 50,3 μονάδες, αρκούντως χαμηλότερα από το εντυπωσιακό 53,9 που είχε επιτύχει τον προηγούμενο μήνα.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει το 2,7% και του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 1,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα