Βουλή: Δείτε live το «πόκερ» για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με σκοπό τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως αναφέρει το protothema.gr.

Της Διάσκεψης έχουν προηγηθεί βήματα της κυβέρνησης, προκειμένου να πετύχει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης -και δη, της ΝΔ- για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Βουλής,

Νίκος Βούτσης, ζήτησε να υπάρξει διακομματική συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια, εντός μίας εβδομάδας, να γίνουν σεβαστές οι επιταγές του ΣτΕ όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες.

Εν συνεχεία, είπε ότι η κυβέρνηση προτείνει ως πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, για τον οποίο ανέφερε προηγουμένως ότι έχουν ήφθεί υπόψη τα όποια κωλύματα υφίστανται, από το γεγονός ότι ο κ. Πολύδωρας είναι αρχηγός κόμματος.

Τα ονόματα που πρότεινε ο κ. Βούτσης για το ΕΣΡ είναι τα εξής:

- Πρόεδρος: Βύρων Πολύδωρας

- Αντιπρόεδρος: Ριχάρδος Μορώνης

- Μέλη οι κ.κ. Διαμαντάκου, Καραποστόλης, Μήτρου, Μουλόπουλος, Παπαδοπούλου, Σγώρα, Τζαννετάκος.

Νωρίτερα σήμερα, ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ, Βύρωνας Πολύδωρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και συμφωνήθηκε να είναι κανονικά υποψήφιος.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προχώρησε στην κατάθεση, στη Βουλή, διάταξης με την οποία αναστέλλεται το άρθρο 2Α του νόμου 4339, που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣΤΕ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την δέσμευση ότι θα τροποποιήσει το σύνολο του νόμου, όταν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση δείχνει κατ' αρχάς να αποδέχεται τους όρους που θέτει η ΝΔ, για να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και οι οποίοι είναι:

1. Να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη, με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο ΕΣΡ, τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών.

2. Να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ΕΣΡ μέχρι να ψηφιστούν από τη Βουλή όλες οι διατάξεις που θα επαναφέρουν το νομοθετικό πλαίσιο για τα κανάλια στην κατάσταση που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νόμου Παππά.

3. Να αποσαφηνίσει η κυβέρνηση πόσες τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας προτείνει πλέον.

Keywords
Τυχαία Θέματα