Εκλογική... αναταραχή στη Wall Street

Πρακτικά αμετάβλητη παραμένει η αμερικανική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, μετά και τη νέα έρευνα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.

Απώλειες 0,06% για τον Dow Jones στις 18.150 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,06% υψηλότερα στις 2.127 μονάδες και τον Nasdaq

να εμφανίζει κέρδη 0,08% στις 5.194 μονάδες.

«Η αγορά πόνταρε σε νίκη της Χίλαρι Κλίντον και αυτό μοιάζει να απομακρύνεται», όπως υποστηρίζει ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος στη μονάδα επενδύσεων και παραγώγων της Charles Schwab.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του FBI, James Comey ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η υπηρεσία ξεκινά έρευνα αναφορικά με μία σειρά νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυρίας Κλίντον. Η είδηση αυτή ήταν αρκετή για να μειώσει σημαντικά το προβάδισμα που είχε η κυρία Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Ντ. Τραμπ.

Η παραπάνω εξέλιξη μοιάζει να απομακρύνει την προσοχή των επενδυτών από τις αρκούντως θετικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για τις ΗΠΑ, με το ΑΕΠ της χώρας να «τρέχει» 2,9% στο γ' τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση -την Παρασκευή- του υπ. Εμπορίου.

Παράλληλα σήμερα ανακοινώθηκε –εκ νέου από το υπ. Εμπορίου- ότι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιστοιχούν στο 70% του αμερικανικού ΑΕΠ, ενισχύθηκαν 0,5% τον Σεπτέμβριο, μετά από την πτώση τους κατά 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

«Νομίζω ότι εισερχόμαστε σε μία περίοδο αβεβαιότητας», τονίζει ο Peter Cardillo, κορυφαίος οικονομολόγος της Frist Standard Financial.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να φθάνει να υποχωρεί σχεδόν 1,5% στα 47,98 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα