Βερναρδάκης για τους διορισμούς: Ομπάμα και Ολάντ δεν έχουν τους δικούς τους συμβούλους;

Στο πλευρό του γραμματέα της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος διόρισε στο Δημόσιο συγγενείς και φίλους του επικαλούμενος τους αγώνες των προγόνων του στις τάξεις του ΕΑΜ, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά την κατακραυγή και τις σφοδρές αντιδράσεις για την απάντηση του κ. Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, ο κ. Χριστόφορος Βερναδάκης υποστηρίζει τον νεαρό γραμματέα και τις πρακτικές νεποτισμού φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα

και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ (!).

Ο κ. Βερναδάκης επιχειρεί να δικαιολογήσει τους οικογενειακούς διορισμούς του νεολαίου του ΣΥΡΙΖΑ στα υπουργικά γραφεία, θέτοντας τα εξής -ανησυχητικά- ερωτήματα:

«Δηλαδή ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του Προέδρου των ΗΠΑ; Δηλαδή αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο ως Chef de Cabinet; Ο κ. Ολάντ δεν έχει στα Ηλύσια Πεδία δικούς του συμβούλους;».

Αυτές ήταν οι δύο απορίες του αναπληρωτή υπουργού που τις μοιράστηκε δημοσίως στη διάρκεια σημερινής Συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη «θα υπήρχε θέμα αν είχαμε μία βιομηχανία παραγωγής μετακλητών, που δεν έχουμε. Αν είχαμε σύστημα διορισμών στο δημόσιο με αυτή τη διαδικασία, που δεν έχουμε. Επομένως έχουμε ως κεντρική επιλογή μάλιστα να το εντάξουμε στα οργανογράμματα επισήμως και νομίζω ότι το θέμα τελειώνει εδώ πέρα» κατέληξε.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα