Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κλάδοι των επιστημόνων κόντρα στο ασφαλιστικό

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Τις κινητοποιήσεις τους κλιμακώνουν οι επιστημονικοί κλάδοι (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί) που διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις εισφορές τις οποίες προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την Πέμπτη, στις 11.30 στα Προπύλαια, θα ενώσουν τις φωνές τους ζητώντας ελαφρύνσεις, ενώ την Παρασκευή σε κοινή εκδήλωση με την Γ.Σ.Ε.Ε. θα ενημερώσουν βουλευτές κομμάτων. Έως την Παρασκευή συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μηχανικοί και δικηγόροι, ενώ σε στάσεις εργασίας

προσανατολίζονται και οι γιατροί.

«Δεν είναι αστείρευτο ορυχείο οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να αντλούν μονίμως από αυτούς» τόνισε ο εκπρόσωπος των δικηγόρων Βασίλης Αλεξανδρής, σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, επισημαίνοντας ότι ένας νέος δικηγόρος με εισόδημα 15.000 ευρώ ετησίως πρέπει να πληρώσει εισφορές 5.887 ευρώ.

«Στη Γαλλία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Μιχάλης Βλασταράκος, «ένας γιατρός με ετήσιο εισόδημα 38.300 ευρώ πληρώνει εισφορές 3.000 ευρώ ετησίως. Εδώ θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 15.000, ενώ εάν συνυπολογίσουμε φόρους και τέλη, η επιβάρυνση φτάνει το 69% επί του εισοδήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα