Βελκουλέσκου: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο - Υπερβολικά φιλόδοξοι οι δημοσιονομικοί στόχοι

Ως ιδιαίτερα φιλόδοξους χαρακτήρισε τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου, προσθέτοντας ότι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, μια μέρα μετά την εκταμίευση της δόσης από τον ESM,

το Ταμείο δείχνει τις προθέσεις του για την επερχόμενη αξιολόγηση, προειδοποιώντας ότι αυτή τη φορά θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη, για να κλείσει.

«Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους της, ελπίζουμε να οριστικοποιηθούν άμεσα οι λεπτομέρειες για την παρέμβαση στο χρέος» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για να συνεχίσει το Ταμείο να δανείζει κεφάλαια στην Ελλάδα, η Ευρώπη θα πρέπει να προσφέρει «σημαντική ελάφρυνση του χρέους».

Δίνοντας μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα τόνισε ότι το Ταμείο ελπίζει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για το ελληνικό χρέος πριν τις γερμανικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το β' εξάμηνο του 2017.

Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, δήλωσε ότι έχει κάνει πολύ πρόοδο, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ σχολιάζοντας ειδικά τα μέτρα για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι δεν είναι «αρκετά φιλόδοξα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα δάνεια προς την Ελλάδα σημείωσε ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα