Τσίπρας: Κανείς θεσμός δεν θέλει να υπονομευθεί η έξοδος στις αγορές

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει εγκαίρως η β' αξιολόγηση ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός από την εκδήλωση για τα εγκαίνια ίδρυσης του νέου Υπερταμείου Συνεπενδύσεων στο Χίλτον.

Όπως τόνισε, η Ελλάδα διαθέτει «τα θεμελιώδη στοιχεία που τη θέτουν στο μονοπάτι της εξόδου στις αγορές το 2017».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί την υπονόμευση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και της

εξόδου στις αγορές.

«Υπάρχει διάθεση να στηριχθεί η Ελλάδα, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να επιστρέψουμε σε βιώσιμους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε χαρακτηριστικά, απαριθμώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας (γεωστρατηγική σημασία, τουρισμός, ναυτιλία κτλ).

«Αγωνιζόμαστε σκληρά ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνής γνώμης με θετικό πρόσημο, να σταθεί στα πόδια της και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το νέο Υπερταμείο, δήλωσε ότι χρηματοδοτικά σχήματα όπως αυτά που εγκαινιάζουμε σήμερα προσφέρουν σημαντικά κίνητρα για την εκκίνηση επιχειρηματικών εγχειρημάτων. «Η προσπάθεια αυτή είναι μόνο η αφορμή για να υπάρξουν κι άλλες συνέργειες στο μέλλον και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην προσπάθεια προώθησης βιώσιμης ανάπτυξης που θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στη σταθερότητα για το σύνολο της Ευρώπης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το νέο εργαλείο θα προσφέρει ρευστότητα και προοπτική ανάπτυξης στην οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα