UBS: Έφθασε η στιγμή να σορτάρετε το δολάριο

Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι το δολάριο θα βρεθεί σε «διαδικασία» ράλι το επόμενο διάστημα, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι αναλυτές που φαίνεται ότι διαφωνούν πλήρως.

Ο Adrian Zuercher, επικεφαλής ασιατικών επενδύσεων της UBS, σπεύδει να συμβουλέψει τους επενδυτές ότι έφθασε η στιγμή να σορτάρουν το αμερικανικό νόμισμα.

«Θεωρούμε ότι το δολάριο είναι υπερτιμημένο αυτή τη στιγμή. Αυτό το ράλι δεν έχει βάσεις», υποστηρίζει ο αναλυτής της UBS,

σε συνέντευξή του στο CNBC. Ο αναλυτής τονίζει ότι μετά το δολάριο ενισχύεται εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι υπερτιμημένο μεταξύ 15% και 20% σε σύγκριση με το ευρώ και τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με το γεν.

Εκτιμά ακόμη ότι ο πληθωρισμός θα ακολουθήσει ανοδική πορεία τόσο σε Ευρώπη όσο και Ιαπωνία το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα επιτρέψει στις κεντρικές τράπεζες των δύο περιοχών να «χαλαρώσουν» τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης. Προσθέτει ακόμη ότι εάν ο Ντ. Τραμπ εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε για την αύξηση των δημόσιων δαπανών, αυτό θα διευρύνει τα ελλείμματα των ΗΠΑ, κάτι το οποίο παραδοσιακά πλήττει το δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα