Τριήμερο ανοδικό σερί για τον Nasdaq με «οδηγό» την Apple

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότεροι αμερικανικοί δείκτες την Τετάρτη, με «καύσιμο» τη μετοχή της Apple, η οποία ανήλθε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Nasdaq έκλεισε για τρίτη συνεχή μέρα ανοδικά, καταγράφοντας άνοδο 1% στις 6.368 μονάδες. Εκτός από την Apple, τον τεχνολογικό δείκτη «στήριξαν» επίσης, η Facebook,

η Alphabet και η Netflix. Ο δείκτης έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο από τους τρεις από την αρχή του έτους (+20%).

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 21.892 μονάδες, με την μετοχή της Goldman Sachs, να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 2.457 μονάδες, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο και τις μετοχές τηλεπικοινωνιών να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3% το β' τρίμηνο του έτους, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 2,7%.

«Αυτό που αντανακλάται στην αγορά είναι η πιθανότητα νέας αύξησης των επιτοκίων από τη Fed φέτος» υποστηρίζει ο Μάικλ Αρόν, επικεφαλής επενδύσεων στην State Street Global Advisors.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία είναι και η πιο «ευαίσθητη» στη νομισματική πολιτική της Fed, ενισχύθηκε περίπου 1,33%.

Keywords
Τυχαία Θέματα