Παροτρύνσεις στον Δήμαρχο Ελληνικού να είναι υποψήφιος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς με τις μέχρι στιγμής υποψηφιότητες να δείχνουν πως θα ξεπεράσουν τις επτά ή οκτώ. Ήδη τις προθέσεις τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν κάνει γνωστές οι κ.κ. Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Ραγκούσης, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ εξελίξεις αναμένονται ως προς τους κ.κ. Σταύρο Θεοδωράκη και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με έγκυρες πηγές, κρούση έγινε

προ ημερών από πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον προερχόμενο από το χώρο της κεντροαριστεράς 40χρονο Δήμαρχο Αργυρούπολης, Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο. Ομάδα που αποτελούνταν από πρώην υπουργούς του Κινήματος αλλά και στελέχη με "πέρασμα" στη Β' Αθηνών και την αυτοδιοίκηση, βολιδοσκόπησε τον Δήμαρχο με το σκεπτικό πως ήταν εκείνος ο οποίος διαχειρίστηκε με επιτυχία την προσφυγική παρουσία στο Ελληνικό, ενώ ανοικτά τάχθηκε υπέρ της επένδυσης στην περιοχή την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πολεμήσει.

Με νίκη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κατά του εμβληματικού Δημάρχου Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Κορτζίδη, ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ένας από τους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους του χώρου σε μια περίοδο κυριαρχίας του κυβερνώντος κόμματος και της ΝΔ.

Στα θετικά όπως τονίστηκε μιας δυνητικής υποψηφιότητας Κωνσταντάτου θεωρείται το γεγονός πως είναι νέος, δεν έχει φθορά από τις προηγούμενες κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ και ενδεχόμενη παρουσία του στη θέση του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα βοηθήσει να δοθεί μια εικόνα ανανέωσης και αλλαγής σκυτάλης στο πρότυπο όλων όσων συνέβησαν προ ετών και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα