Πεθαίνοντας σαν κοινωνία

Λάθος αξιότιμε καθηγητά. Πλάνη αγαπητέ Νίκο Μαραντζίδη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα νούμερα είναι σωστά. Οι αριθμοί και τα ποσοστά. Ομως τα «από πίσω», οι ερμηνείες και οι ερωτήσεις λάθος!

Φυσικά αναφέρομαι σην πρόσφατη δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Που τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν από το βραδινό δελτίο του Sky με την Σία Κοσιώνη.

Εχουμε και λέμε:

Παραπλανητική η ερώτηση «αν η κυβερνητική πολιτική είναι σωστή η λάθος». Εντελώς αντιεπιστημονική η ερώτηση. Ακόμα και επί Σημίτη και Χρηματιστηριακής «ανάτασης» οι μισοί θα απαντούσαν ότι «φυσικά λάθος»!

Είναι σα να δείχνεις την Σαρλίζ Θέρον και να ρωτάς όλους τους κανονικούς αρσενικούς αν τους αρέσει αυτή η θεά. Δηλαδή τι σόι απάντηση περίμενε ο Νίκος Μαραντζίδης; Οτι ναι η πολιτική είναι σωστή; Θα τρελαθούμε εντελώς. Κόβω το σβέρκο μου ότι ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας, μεταμφισμένος σε Αγιο Βασίλη, θα απαντούσε αρνητικά! Και είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι το δώδεκα τοις εκατό απάντησε «ναι η πολιτική είναι σωστή». Κανονικά έπρεπε το «όχι» να είχε αποσπάσει το 1000%. Που λέει ο λόγος!

Δεύτερο λάθος και δεύτερη κολοσσιαία αντίφαση. Αφού εννιά στος δέκα πιστεύουν ότι αυτή η συγκεκριμένη πολιτική είναι λάθος τότε γιατί δεν επιθυμουν εκλογές εδώ και τώρα; Δηλαδή πως εξηγείται ότι το 53% δεν επιθυμεί εκλογική αναμέτρηση; Που πάει να πει «ναι η πολιτική είναι λάθος και εγκληματική αλλά εγώ δεν θέλω αλλαγή, γουστάρω να με μαστιγώνουν ανηλεώς ο Τσίπρας και η παρέα του»! Σουρεαλιστικό. Το θέατρο του παραλόγου. Πάμε παρακάτω!

Και αφού η «Νέα Δημοκρατία» κερδίζει κατά κράτος το κόμμα του Τσίπρα, τότε πως εξηγείται το επίσης αντιφατικό γεγονός ότι εξίμισι ψηφοφόροι στους δέκα θεωρούν ακατάλληλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δηλαδή μ αρέσει το κόμμα αλλά δεν γουστάρω τον αρχηγό;

Και με τόση χαμηλή δημοφιλία, όπου το κόκκινο και αρνητικό περισσότερο από το θετικό, πως δικαιολογείται η έκφραση «καταλληλότερος πρωθυπουργός» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Σα να λέμε «στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος».Κι αν είναι έτσι και με δεδομένη την τραγική κατάσταση της χώρας, πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σώφρων πολίτης ότι ο «μονόφθαλμος» είναι ικανός να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από το τούνελ; Μπρρρρ! Η μεγάλη ανατριχίλα

Ασε το άλλο. Ολοι μα όλοι οι αρχηγοί όλων των κομμάτων κοκκινισμένοι με αρνητικές γνώμες. Ολοι! Ακόμα και ο «κανένας»!

Και κάτι ακόμα. Το 16% που λαμβάνει τώρα ο ΣΥ.ΡΙΖ. Α είναι αποτέλεσμα μιας ελεεινής αποσυσπείρωσης. Της χειρότερης παρόμοιας με εκείνη του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης; Μπορεί χειρότερο. Μπορεί καλύτερο. Με την πόλωση θα λειτουργήσουν τα «αντανακλαστικά» και με την συσπείρωση το τελικό νούμερο θα είναι διαφορετικό

Εν ολίγοις. Το συμπέρασμα της δημοσκόπησης πάει κάπως έτσι. Ο Τσίπρας σε ελεύθερη πτώση. Ο Κυριάκος σε άνοδο. Ομως κανένα κόμμα δεν πείθειτην κοινή γνώμη ότι διαθέτει τον κατάλληλο αρχηγό και την σωστή πολιτική «συνταγή» για την έξοδο της Ψωροκώσταινας από τον εφιάλτη. Συμπερασματικά; Ελα εσύ Αλέξη, φύγε Αλέξη. Ελα Κυριάκο φύγε Κυριάκο. Ελα Φούφουτε φύγε φούφουτε!

Αυτό είναι το ουσιώδες συμπέρασμα αυτής της δημοσκόπησης. Και καθόλου ότι η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει και ο Τσίπρας κατεβαίνει. Αντί δηλαδή να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η δημοσκόπηση κατέληξε σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναικού!

Γιατί όταν μια κοινωνία διαπιστώνει την πλήρη ακαταλληλότητα και ανικανότητα της πολιτικής ελίτ, ε τότε αυτός ο λαός παραδίδει τα όπλα και αργοπεθαίνει. Αυτό είναι το χειρότερο, το πιο τρομακτικό κεφάλαιο της κρίσης. Που πάει να πει «τετέλεσται»!

Keywords
Τυχαία Θέματα