Τον διάδοχό του στο «τιμόνι» της Renault-Nissan αναζητά ο Κάρλος Γκοσν

Τον διάδοχό του στη Renault-Nissan αναζητά ο Κάρλος Γκοσν, σύμφωνα με πηγές από την αυτοκινητοβιομηχανία που επικαλείται το Reuters. Ο CEO της κοινοπραξίας, αναζητά κοινό CCO (Chief Competitive Officer – (Επικεφαλής για θέματα ανταγωνισμού) και για τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, ο οποίος θεωρείται ότι στη συνέχεια θα διαδεχτεί τον Γκοσν και θα προχωρήσει σε νέο στάδιο την ενοποίηση των δύο εταιρειών.

Πιθανοί

υποψήφιοι για τη θέση είναι ο νυν CPO (Chief Performance Officer) της Nissan, Χοσέ Μουνιόθ και ο νυν CCO της Nissan, Γιασουχίρο Γιαμαούτσι. Δυνατός υποψήφιος θεωρείται και ο Στέφαν Μίλερ, CPO στη Renault.

Η θέση αναμένεται να καλυφθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο 63χρονος Γκοσν θεωρείται ο άνθρωπος που κατάφερε να σώσει τη Nissan και να την οδηγήσει στην πετυχημένη «ένωση» με την Renault πριν περίπου 18 χρόνια. Πρόσφατα, όμως, ανακοίνωσε ότι αφήνει το πόστο του ως CEO της Nissan και παρέμεινε CEO της Renault, όπου το συμβόλαιό του λήγει το 2018.

«Τώρα ετοιμάζει το επόμενο βήμα της ενοποίησης. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει» ανέφερε μια πηγή στο Reuters. Ήδη γίνονται κινήσεις προς την ενοποίηση των τμημάτων παραγωγής και R&D των Nissan-Renault.

Keywords
Τυχαία Θέματα