Το πρώτο βιεννέζικο βαλς της χρονιάς

Το 2016 ήταν ένα ιδιαίτερα παραγωγικό έτος για την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων - και μάλιστα παρά τα ουκ ολίγα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Εμφανίστηκε και καταχειροκροτήθηκε στο Φεστιβάλ Πεντηκοστής του Σάλτσμπουργκ παρουσιάζοντας σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση την όπερα του Τζινγκαρέλι, «Ρωμαίος & Ιουλιέτα». Μαζί της και με την καθοδήγηση της μπαγκέτας του Γιώργου Πέτρου απολαύσαμε την αναβίωση της συναυλίας-μαραθωνίου που έδωσε ο Μπετόβεν στη Βιέννη το 1808, τη Ραψωδία - κύκλο τραγουδιών Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν-Κασσιανή του Μίκη Θεοδωράκη,

τον Σκιπίωνα του Χαίντελ, τον μαραθώνιο Μότσαρτ και Μπαχ με όργανα εποχής, το θρυλικό μιούζικαλ "West Side Story", τον διάσημο κόντρα τενόρο Φράνκο Φατζιόλι σε έργα Ροσίνι, τα μεγαλειώδη "Carmina Burana", το ελληνικό bel canto.

Πιστοί στο ραντεβού τους με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής -ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή-, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με τον στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το φετινό πρόγραμμα έχει τίτλο «Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης» και περιλαμβάνει μερικές από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες της βιεννέζικης παράδοσης, ιδανικό μουσικό ποδαρικό που θα μας οδηγήσει με αισιοδοξία σε μία νέα χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία. Φωτεινό αστέρι που οδηγεί τη βραδιά είναι φυσικά η παράδοση της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης, που αφιερώνει την πρώτη μέρα του χρόνου στις αξέχαστες μελωδίες της οικογένειας Στράους.

Το πρόγραμμα της βραδιάς

Johann Strauss ll:
-Βαλς από την οπερέτα «1001 Νύχτες», op. 346
-Polka "Bluette", γαλλική πόλκα, op. 271
-Εισαγωγή από την οπερέτα «Μια νύχτα στη Βενετία»

Joseph Strauss:
-"Aus der ferne" («Από μακριά») πόλκα-μαζούρκα, op.270

Johann Strauss ll:

-"Fruehlingsstimmen" («Οι φωνές της άνοιξης») βαλς, op. 410
-"Accelerationen" βαλς, op. 234
-Czardas από την οπερέτα "Ritter Pazman", op. 441
-"Neue pizzicato Polka", op. 449
-"Rosen Aus dem Süden" βαλς, op. 388

Joseph Strauss:

-"Jockey Polka", op. 278

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα