Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Δυναμική είσοδος στον ιατρικό τουρισμό και της Κίνας

Κινούμενος σε σταθερή πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας και έχοντας εδραιώσει την ηγετική θέση του στο εγχώριο -δύσκολο και συνεχώς μεταβαλλόμενο- επιχειρηματικό πεδίο, ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών υλοποιεί πλέον δυναμικά το στρατηγικό του πλάνο για την ένταξή του στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, προσεγγίζοντας τον κινεζικό γίγαντα.

«Στόχος μας είναι η παροχή κορυφαίων ιατρικών υπηρεσιών διεθνώς και η δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών σε μεγάλες

αγορές του εξωτερικού. Βαδίζοντας στην κατεύθυνση αυτή, με τη συμμετοχή μας στην China International Travel Mart διεισδύσαμε στην αγορά του ιατρικού τουρισμού και στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, μιλώντας για το «παρών» του ομίλου στη Σανγκάη τον περασμένο Νοέμβριο στη διεθνή έκθεση επαγγελματιών τουρισμού στην Ασία China International Travel Mart 2016, που τελούσε υπό την αιγίδα της Κίνας.

Είχε προηγηθεί στο τέλος Οκτωβρίου άλλη μία δράση του ομίλου, στο πλαίσιο των συντεταγμένων ενεργειών που υλοποιεί σε επιχειρηματικό και υπηρεσιακό επίπεδο: η εξασφάλιση της υγείας των ομογενών των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Υγεία στην Πατρίδα».

«Η Ομογένεια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού. Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης στην προσφορά της, παρέχεται μία κάρτα προνομίων ώστε όλοι να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όταν επισκέπτονται την πατρίδα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν παροχές και ειδικά προνόμια στα νοσοκομεία του ομίλου», ανακοίνωσε ο κ. Αποστολόπουλος μετά τη συμμετοχή του Ιατρικού σε διημερίδα που διοργάνωσαν στη Νέα Υόρκη η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθώντας την πατρική γραμμή, η νέα γενιά Αποστολόπουλου προχωρά με στόχους και όραμα. Οπως ο ιδρυτής του ομίλου, Γιώργος Αποστολόπουλος, το 1984 πέτυχε να σταματήσει το ρεύμα των Ελλήνων ασθενών προς τα νοσοκομεία της αλλοδαπής μέσα από τη λειτουργία μιας υψηλών προδιαγραφών ελληνικής κλινικής, ομοίως οι γιοι του, Βασίλης και Χρήστος, που κρατούν μαζί του το τιμόνι του ομίλου, θέτουν στόχους, με κύριο τη δημιουργία ρεύματος αλλοδαπών ασθενών προς την Ελλάδα. Το ότι ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία αποτελεί πάγια πεποίθηση του κ. Βασίλη Αποστολόπουλου.

Ο όμιλος κατέχει τον τίτλο του πρώτου παρόχου ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με πολύχρονη πείρα στους διεθνείς ασθενείς. Το 2001 λειτούργησε το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με στόχο την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό - όπως κι έγινε με τη νοσηλεία Βρετανών ασθενών. Πλέον, το Τμήμα Διεθνών Ασθενών του Διαβαλκανικού δέχεται μεγάλο αριθμό ασθενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης σε ετήσια βάση. Το περασμένο έτος εξυπηρέτησε 7.500 ασθενείς από 53 διαφορετικές χώρες. Είναι ενδεικτικό ότι το 11% του κύκλου εργασιών του ομίλου προέρχεται από τη νοσηλεία αλλοδαπών ασθενών.

Στη διάρκεια της λειτουργίας του ο όμιλος έχει λάβει εθνικές και διεθνείς διακρίσεις για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη. Από το 1991 ο Ομιλος Ιατρικού είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκει στην κατηγορία «International». Είναι η πρώτη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα και από τις πρώτες σε διεθνές επίπεδο που εξέδωσαν Εκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας σύμφωνα με τις οδηγίες του Global Reporting Initiative (GRI), υιοθετώντας τα πιο σύγχρονα πρότυπα για την αποτύπωση της υπεύθυνης λειτουργίας του.

askme

Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ομίλου που θα του επιτρέψουν να εισέλθει με αξιώσεις στον χάρτη του ιατρικού τουρισμού;

Τα επόμενα χρόνια το 3%-4% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αναζητήσει ιατρική φροντίδα στο εξωτερικό. Από αυτό το τεράστιο νούμερο η χώρα μας πρέπει να επωφεληθεί. Οι υποδομές, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ομίλου Ιατρικού είναι αντάξια των αντίστοιχων δομών του διεθνούς ανταγωνισμού και έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

Αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση Business Stories του Πρώτου Θέματος (Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα