Το κρίταμο


H Novel Tradition Foods ΙΚΕ είναι μια νέα επιχείρηση στο χώρο της γαστρονομίας η οποία, ξεκινώντας με σπόρους από άγριο κρίταμο, καλλιεργεί κρίταμο σε περιοχές κοντά στις ακτές του Ιονίου και το χρησιμοποιεί για να αναπτύξει -σε συνεργασία με την ΚΩΖΑΤ ΑΒΕΕ και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης- νέα προϊόντα για την ελληνική και διεθνή αγορά.

Η

περιγραφή των δραστηριοτήτων της γίνεται από την ίδια σε ένα πολύ χρηστικό site. «Σε πρώτη φάση διαθέτουμε κρίταμο ήπια επεξεργασμένο σε άλμη σε συσκευασίες χονδρικής (800g στραγγισμένο βάρος), για εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν προϊόν χύμα, καθώς και σε πιατάκι των 8g στραγγισμένο βάρος, για πώληση απευθείας στον τελικό καταναλωτή (κρίταμο μεζές), μαζί με το σχετικό ενημερωτικό έντυπο με συνταγές. Διαθέτουμε επίσης κρίταμο φρέσκο και θα προσθέσουμε στο δυναμικό μας και άλλα προϊόντα με βάση το κρίταμο μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η καλλιέργεια του κρίταμου γίνεται χωρίς καμία χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ τα προϊόντα μας δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή αλλεργιογόνες ουσίες.
Διατηρούνται με φυσικά συντηρητικά και παρασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους και υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις που διαθέτει η ΚΩΖΑΤ ΑΒΕΕ, με βάση παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές».

Διαχειριστής της εταιρείας ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη του φιλελεύθερου χώρου που σήμερα μαζί με το μικρό πολιτικό σχηματισμό της «Δράσης» βρίσκεται στην Νέα Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα