Τηλεπικοινωνίες, τράπεζες και πετρέλαιο έδωσαν ώθηση στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος, στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να κρατήσουν απόσταση από το «λουκέτο» της κυβέρνησης στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,31% και διαμορφώθηκε στις 402,11 μονάδες με τους κλαδικούς δείκτες να δείχνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο FTSE100 -0,20%, o DAX +0,22%, o CAC40 +0,28%, o FTSE MIB +0,59% και o IBEX35 +1,00%.

Το γεγονός ότι η Wall Street έδειξε σήμερα να αψηφά την παύση λειτουργίας

της κυβέρνησης έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές προς το τέλος των συνεδριάσεων.
Υποχώρησαν 0,75% οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών, μετά τις πληροφορίες για επιβολή ορίου στον στοιχηματισμό σταθερού κέρδους στις βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων , όπως η William Hill και η Ladbrokes Cora, που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο του πανευρωπαϊκού δείκτη καταγράφοντας αντίστοιχα απώλειες 11,6% και 7,9%.

Το ποσοστό συμμετοχής στα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών που υπάρχουν στα βρετανικά καταστήματα στοιχημάτων θα μπορούσε να μειωθεί στις 2 στερλίνες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τους προβληματικούς παίκτες, έγραψαν οι Sunday Times.

Στον αντίποδα, τηλεπικοινωνίες και τράπεζες έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%. Deutsche Telekom και Orange ενισχύθηκαν και οι 2 άνω του 2% μετά από δημοσίευμα της Le Monde ότι είχαν συζητήσεις για συγχώνευση το 2017.

«Άλμα» 4.33% για τη Barclays μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι το Hedge fund Tiger Global Management επένδυσε πάνω από 1 δισ. δολάρια στη βρετανική τράπεζα.

Οι μετοχές πετρελαίου έκλεισαν με άνοδο στην Ευρώπη λόγω της αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» μετά από σχόλια από τη Σαουδική Αραβία ότι οι παραγωγοί θα συνεχίσουν τις περικοπές μετά το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα