Τι να προσέξετε στην Κορίνθου-Πατρών την Καθαρά Δευτέρα

Τα σημεία της Κορίνθου-Πατρών, στα οποία θα πρέπει να επιδείξουν προσεχή οι οδηγοί κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, επισημαίνει η Ολυμπία Οδός που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο.

Μολονότι οι συνθήκες βελτιώνονται με την παράδοση νέων τμημάτων, εντούτοις συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα τμήματα όπου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η κατάσταση κατά μήκος του δρόμου έχει ως εξής:

- Στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αρχαίας Κορίνθου και Ξυλοκάστρου, μήκους περί τα 30 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων διεξάγεται πλέον σε πλήρη διατομή αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση,

- στην περιοχή Ακράτας - Δερβενίου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έχουν παραδοθεί και λειτουργούν οι ομώνυμες σήραγγες, οι οποίες εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα συνολικού μήκους περί τα 4 χιλιόμετρα, ενώ

- από σήμερα Πέμπτη 23/02/17 δόθηκε στην κυκλοφορία και η σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια στην κατεύθυνση προς Αθήνα, η οποία εντάσσεται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους περί τα 2,5 χιλιόμετρα, που αναμένεται να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων. Εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί και η σήραγγα της Παναγοπούλας.

- Στα υπόλοιπες περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενδέχεται κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ εφόσον απαιτηθεί η Τροχαία μπορεί να εφαρμόσει τοπικές εκτροπές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Τροχαίας (ΦΕΚ 470/17.02.2017), ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στη ΝΕΟ και την παλαιά εθνική οδό ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών καθ' όλο το μήκος τους από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά την έξοδο την Παρασκευή 24/02 από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25/02 από 08:00 έως 13:00, ενώ κατά την επιστροφή τη Δευτέρα 27/02 από 15:00 έως 21:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα