Δέκατο ανοδικό σερί για τον Dow - Τις μεταρρυθμίσεις Τραμπ περιμένει η Wall

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων μηνών θα υπάρξει δημοσιοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ, στην οποία σαφώς θα περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις.

Στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κατέκτησαν νέα ιστορικά

υψηλά.

Ειδικά ο Dow Jones κατέγραψε το δέκατο ανοδικό σερί, κλείνοντας με άνοδο 0,17% στις 20.810 μονάδες, με την μετοχή της Johnson & Johnson να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Με κέρδη 0,04% στις 2.363 μονάδες έκλεισε ο S&P 500, μετά την κατάκτηση νέου ρεκόρ, με «οδηγό» τις μετοχές κοινής ωφέλειας (+1%) ενώ κατά 0,43% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 5.835 μονάδες.

«Η οικονομία βελτιώνεται και χωρίς τη θεσμοθέτηση φοροαπαλλαγών. Νομίζω ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα, όπως και η οικονομία», εκτιμά ο Bruce Bittles, επενδυτικό στέλεχος της Baird.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στηβ Μνιούτσιν, διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης Τραμπ είναι η φορολογική μεταρρύθμιση, με σημαντικές μειώσεις φόρων, να έχει «περάσει» από το Κογκρέσο πριν από τον Αύγουστο, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πτωτική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, χάρη και στις δηλώσεις Μνιούτσιν, με αυτή του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,39% και του 20ετούς στο 1,9%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, εκ νέου θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν με τον δείκτη Citi Economic Surprise Index (που ουσιαστικά μετρά τις μελλοντικές οικονομικές τάσεις) να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014. Παράλληλα οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα που ξεπερνά τα 40 έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα