Moody's: Κοντά στο 3% η ανάπτυξη για τις χώρες του G20 φέτος

Θετικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία «βλέπει» σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody's, προειδοποιώντας, όμως, ότι οι βασικοί κίνδυνοι προέρχονται τόσο από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ όσο και από τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών στην Ευρώπη.

Εν γένει ο Moody's εκτιμά ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες του G20 θα φθάσει τόσο φέτος όσο και το 2018 κοντά στο 3%, έναντι 2,6% που εκτιμάται ότι άγγιξε το 2016. Η μέση ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές θα διαμορφωθεί στο 4,8% φέτος και στις ανεπτυγμένες

στο 1,9%.

Ο οίκος προχώρησε σε αναβάθμιση της εκτίμησής τους για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, για την οποία αναμένει να «τρέξει» με ρυθμό 1,6% τόσο το 2017 όσο και το 2018 (από 1,5% και 1,4% αντιστοίχως που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή του).

«Στην Ευρώπη τα πολιτικά ρίσκα για την ευρωζώνη θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή και φέτος. Αυτά έγκειται στην αύξηση της δύναμης των αντισυστημικών κομμάτων στις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Επίσης και η Ιταλία μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», εκτιμά ο οίκος.

Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα του G20 για την οποία ο Moody's αναμένει χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης, με εκτίμηση ότι θα φθάσει φέτος στο 1% από 2% που ήταν το 2016, φυσικά λόγω των συνεπειών από το Brexit.

Σοφ. Ζαφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα